Ce trebuie să știi despre un tratament facial cu laser - sfaturi utile de la specialiștii Skinovate


i.php?p=4-7.jpg

Oboseala, acneea sau vârsta pot lăsa urme pe tenul nostru – pete, cicatrici sau riduri, dar tratamentele faciale cu laser ne pot ajuta pielea să arate mai tânără și mai sănătoasă. Tratamentul cu laser înlătură cu precizie straturile afectate ale pielii, iar noile celule care se formează în timpul recuperării oferă tenului un aspect îmbunătățit. Terapia cu laser folosește puterea luminii și căldurii pentru a îmbunătăți culoarea și textura pielii, care devine astfel mai netedă. Tratamentul facial cu laser stimulează dezvoltarea de noi fibre de colagen, cu efecte pozitive asupra tonusului pielii. Află mai departe detalii despre tipurile de tratamente estetice cu laser și descoperă cât durează o astfel de procedură!

Ce este un tratament facial cu laser?

Potrivit NASA, laserul reprezintă lumina amplificată prin stimularea emisiei de radiații. În dermatologie, puterea luminii și a căldurii este folosită pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Atunci când facem exerciții fizice, apar mici leziuni în țesutul muscular, proces în urma căruia mușchii devin mai puternici. Tratamentul facial cu laser funcționează într-un mod similar: folosește energia căldurii și a luminii pentru a cauza leziuni controlate la suprafața pielii, determinând corpul să se vindece prin producerea de colagen nou, responsabil de fermitatea și elasticitatea pielii. În cadrul procedurii cu laser, straturile superioare de piele sunt înlăturate (epidermul), iar cele inferioare (dermul) sunt încălzite, fiind stimulată astfel producerea de colagen. Rezultatul? O piele întinerită, mai fermă și cu un aspect sănătos!

De ce să urmezi un tratament facial cu laser?

Tratamentul facial cu laser este recomandat de medicul dermatolog atunci când pacientul se confruntă cu aceste situații:

 • Cicatrici post-acneice
 • Pete pigmentare (cauzate de înaintarea în vârstă sau de expunerea la soare)
 • Riduri fine

Înaintea efectuării acestei proceduri, medicul dermatolog îți va explica în detaliu modul în care urmează a fi efectuat tratamentul facial cu laser, precum și recomandările pe care trebuie să le urmezi post-tratament.

Câte tipuri de tratament facial cu laser există?

Există mai multe tipuri de tratamente faciale cu laser, fiecare fiind adaptat diferitelor nevoi ale pielii. În funcție de efectul pe care dorești să îl obții - rejuvenare facială, tratamentul cicatricilor sau estomparea ridurilor -, la Skinovate vei putea alege între mai multe tipuri de terapii faciale cu laser, precum:

 • Tratament cu radiofrecvență fracționată Morpheus 8
  Morpheus 8 folosește cea mai performantă tehnologie de radiofrecvență microneedling subdermică fracționată pentru a elimina laxitatea pielii, a estompa ridurile, cicatricile post-acneice, porii dilatați și vergeturile. Este un tratament minim invaziv, ce oferă pielii luminozitate și prospețime.
 • Laserul chirurgical și de rejuvenare ALMA Pixel CO2
  Laserul cu dioxid de carbon (CO2) este un aparat inovator, apreciat pentru rezultatele sale pozitive în tratamentul ridurilor și liniilor fine, al laxității pielii, al cicatricilor și al petelor, dar este folosit și pentru excizia excrescențelor dermice sau blefaroplastie. Laserul CO2 pentru rejuvenare ten este folosit pentru intervenții chirurgicale și cosmetice multiple, precise și rapide, oferind un aspect mai neted și mai tânăr al pielii.
 • Tratamentul cu laser Lumecca
  Laserul Lumecca folosește o lumină intens pulsată (IPL) pentru a trata leziuni vasculare, pete pigmentare, pistrui și rozacee. Iată cum funcționează: laserul produce o lumină focalizată asupra pigmentului brun și roșu din piele, iar rezultatul este uniformizarea culorii pielii prin diminuarea petelor pigmentare și a roșeții pielii. Descoperă pe site-ul nostru toate tipurile de tratament facial pe care le poți urma la clinica Skinovate!
19-05-2023