Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Preluarea de biopsie cutanata si diagnosticare

i.php?p=10-3(1).jpg

Biopsia cutanată este o procedură de microchirurgie folosită pentru:

  • stabilirea diagnosticului în cazul unor afecțiuni dermatologice cu semne clinic atipice
  • confirmarea diagnosticului clinic și/sau dermatoscopic


Există 3 tipuri de biopsie:

Shave biopsie – se preia o secțiune ale straturilor superioare ale pielii folosind bisturiu sau laser. Nu necesită, de obicei, închiderea defectului cutanat cu fire. Pentru o vindecare mai rapidă, Opțional se poate completeta cu laser.

Punch biopsie – este cea mai folosită metodă şi presupune preluarea cu ajutorul unui instrument special a unui fragment circular mic, profund. Închiderea defectului cu fire este opțională, în funcție de dimensiunile biopsiei.

Excizie biopsie – se excizează complet zona de piele anormală. Închiderea defectului se face cu fire cutanate și/sau intradermice.

După prelevarea fragmentului cutanat prin procedura de biopsie, se efectuează examenul histopatologic. Acesta durează între 7 şi 14 zile, în funcție de complexitatea colorațiilor care îi sunt necesare medicului histopatolog pentru a pune un diagnostic.

Care sunt recomandările după efectuarea unei biopsii?


După efecturea biopsiei ne putem întoarce la activitățile zilnice. Pentru o bună vindecare a rănii, este necesar se păstrați pansamentul uscat, să nu faceți efort fizic exagerat și să schimbaţi zilnic pansamentul, conform recomandărilor medicului. Dacă există fire, veți reveni pentru scoaterea lor după 7-10 zile.


Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament