Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Excizia laser a excrescențelor dermice

i.php?p=10-2(1).jpg

Ablația sau excizia laser reprezintă îndepărtarea de pe piele a diverselor formațiuni benigne cu ajutorul laserului CO2. Laserul CO2 emite un fascicul laser care vaporizează celulele care compun formațiunea pe care dorim să o îndepărtăm. Ablația laser înseamnă o îndepărtare precisă și sigură, fără injuria termică a țesuturilor din jur, ceea ce presupune o perioadă de vindecare mai rapidă și rezultate estetice mai bune.

Ablația laser se folosește pentru îndepărtarea de:

 • Papiloame, condiloame, veruci, leziuni de molluscum contagiosum (leziuni virale cutanate)
 • Nevi epidermici, dermici, papilomatosi, fibroame
 • Angioame, angiokeratoame, angiofibroame
 • Cheratoze seboreice, cheratoze actinice, xantelasme, adenoame sebacee

In clinica noastra, aparatul laser utilizat pentru excizia chirurgicala este ALMA Pixel CO2, o platforma laser complexa, a carei descriere poate fi gasita in aceasta sectiune din site-ul nostru.


i.php?p=Header(2).jpg

Daca ai suspiciunea ca anumite excrescente ale pielii tale ar trebui investigate dermatologic, fa-ti o programare la clinica Skinovate, unde avem medicii specializati si aparatura de top pentru investigarea si excizia leziunilor dermice.


Cum se efectuează procedura de excizie cu laser a excrescențelor?


Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și vom avea o discuție amplă despre obiectivele dumneavoastră, pentru a stabili modalitatea cea mai bună de a ajunge la rezultatele dorite. Prima consultație este o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

 • Discuție amănunțită despre obiectivele dumneavoastră
 • Verificarea eventualelor contraindicații și probleme de sănătate
 • Efectuarea dermatoscopiei digitale pentru un diagnostic de certitudine


Pasul 2: În timpul tratamentului

Înainte de a începe procedura, se aplică o cremă anestezică  sau se efectuează anestezie injectabilă, pentru a ne asigura că disconfortul injectării este absent/minim. Se efectuează ablația laser. Opțional, se poate prelua fragmentul cutanat îndepărtat pentru efectuarea biopsiei. Se aplică o cremă cicatrizantă, antiseptică. De obicei nu este necesară pansarea zonei post-procedură.

 • Mediu calm și confortabil
 • Disconfort absent/minim
 • Procedura durează 30-60 de minute, în funcție de numărul de leziuni care trebuie îndepărtate și de metoda de anestezie


Pasul 3: După tratament

Imediat după tratament vă puteți întoarce la activitățile zilnice. Cicatrizarea durează între 5 și 14 zile, în funcție de zona și dimensiunile leziunii îndepărtate. Veți primi recomandări pentru a avea o cicatrizare cât mai rapidă și cât mai estetică.

 • Nu necesită întreruperea activităților zilnice
 • Nu rămân cicatrici/semne inestetice pe termen lung după acest tip de procedură


 De ce Skinovate pentru excizia cu laser a excrescențelor?


 • Procedura va fi efectuată de un medic dermatolog cu experiență, care are abilitatea de îmbina expertiză științifică cu nevoile și așteptările fiecărui pacient
 • Folosim cel mai performant laser CO2 disponibil: CO2 RE Candela
 • Ne asigurăm că disconfortul procedurii este absent/minim (aplicăm cremă anestezică, anestezie injectabilă)


i.php?p=Picture3(1).jpg 


Întrebări frecvente despre excizia cu laser:

Procedura de ablație laser doare?

Nu doare, deoarece se efectuează anestezie înainte de începerea procedurii (cremă anestezică, anestezie injectabilă).

Care sunt recomandările pre-procedură în cazul exciziei cu laser?

 Nu consumați alcool, AINS (paracetamol, ibuprofen) înainte de tratament. Informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați: procedura nu poate fi efectuată în timpul unui tratament cu antibiotice sau anticoagulante. Se evită expunerea la UV (soare, solar) cu 10-14 zile înainte de efectuarea procedurii.

Care sunt recomandările post-procedură în cazul exciziei cu laser?

 Evitați consumul de alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen). Timp de 7-10 zile, până la căderea crustelor de vindecare, se evita piscina, sauna, activitățile la care se transpiră excesiv. Se aplică zilnic tratamentul cicatrizant recomandat de medicul dermatolog. Se evită expunerea la soare sau se folosesc creme cu SPF 50.

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament