Util despre programări

Prima vizită în clinică este întotdeauna reprezentată de o consultație. În funcție de concluziile discuției cu medicul dermatolog și de specificul afecțiunii tratate sau procedurii estetice, consultația poate fi urmată de proceduri medicale în aceeași sesiune sau cu programarea unei ședințe ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune condiții de diagnostic și tratament pentru pacienții noștri, clinica Skinovate nu lucrează cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (nu asigurăm servicii compensate, pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, București 020269

Vezi harta

Previne cancerul de piele monitorizând-ți alunițele cu ajutorul tehnologiei avansate Foto Finder. Cu ajutorul acestuia, putem realiza o imagine clară și detaliată a pielii tale, înregistrând poziția și aspectul alunițelor atipice. Acest proces ne permite să identificăm rapid orice modificări care pot indica o problemă de sănătate. Programează o consultație astăzi pentru a beneficia de avantajele monitorizării precise a alunițelor și pentru a îți proteja sănătatea pielii tale.

i.php?p=11-3(1).jpg

Monitorizarea și identificarea timpurie a leziunilor cutanate cu factor de risc (în principal nevi cu potențial de malignizare) este extrem de importantă în prevenția cancerului de piele.

De obicei, alunițele cu risc de malignizare sunt identificate de medicul dermatolog la vizita de rutină sau la o consultație solicitată de pacient. De multe ori însă, vizitele la dermatolog nu sunt suficient de frecvente, iar unele alunițe cu risc, nesupravegheate, se pot transforma în melanom, o formă de cancer extrem de agresivă, cu șanse reduse de vindecare în cazul în care nu este identificat în primele luni de la malignizare. 

Pentru a contracara acest risc, la nivel internațional există o mișcare de conștientizare a riscurilor legate de melanom și de popularizare în rândul pacienților a culturii de monitorizare periodică a alunițelor. 

Și din fericire, inovația în tehnica medicală aduce soluții extrem de spectaculoase și utile în acest domeniu, iar noi ne bucurăm că vă putem oferi la clinica Skinovate un serviciu de ultimă generație de monitorizare a leziunior cutanate prin scanarea integrală a pielii și identificarea digitală. Acestea fiind spuse, vă prezentăm Fotofinder ATBM, aparat integrat de scanare coroporală, monitorizare și identificare a alunițelor cu risc, asistat de inteligență artificială.


i.php?p=Fotofinder1.jpg


Acesta poate identifica cu acuratețe alunițele care au apărut recent sau care și-au modificat forma sau culoarea în perioada derulată de la ultima vizită și poate indica medicului care sunt leziunile care trebuie analizate și excizate sau monitorizate cu atenție în continuare. 


i.php?p=fotofinder2.jpg

Pentru a reduce riscul ca un cancer de piele să nu fie observat la timp, fiecare persoană ar trebui să aibă harta alunițelor înregistrată digital și să monitorizeze cel puțin anual modificările apărute la nivelul pielii. Costul înregistrării hărții digitale este 600 de lei (indiferent de numărul de leziuni/alunițe înregistrate).  Programează-te și tu la clinica Skinovate pentru înregistrarea hărții alunițelor. Este simplu și rapid. Ai aici toate modalitățile de programare disponibile. 

Harta alunițelor - Fotofinder Bodystudio ATBM (Automatic Total Body Mapping) 

Fotografierea automată a întregii suprafețe corporale permite medicului să creeze o hartă exactă a alunițelor de pe pielea pacientului în mai puțin de cinci minute. Setul de fotografii de înaltă rezoluție va fi automat memorat în baza de date și va fi utilizat ca referință pentru controalele dermatoscopice viitoare, permițând astfel detectarea alunițelor noi și modificate, implicit a cancerului de piele.  

Fotografierea corporală totală se repetă cel puțin anual pentru cei care nu prezintă leziuni cu risc, iar în cazul în care medicul stabilește că există leziuni cu risc, reevaluarea dermatoscopică se va face într-un interval mai scurt, 3-6 luni.

Modulul Moleanalyzer pro® aduce inteligența artificială în dermatoscopie, face o analiză amănunțită a alunițelor, evaluează  dimensiunea, diametrul, culoarea și simetria unei leziuni și oferă un scor care încadrează leziunile în benigne, la limită sau maligne.

Modulul Bodyscan compară automat fotografiile înregistrate la evaluarea inițială cu fotografiile realizate la reevaluare, încearcând să identifice leziunile noi și modificate.

Studii recente arată că 72% din toate melanoamele nu se dezvoltă din alunițele existente, ci se dezvoltă de novo pe pielea sănătoasă, de aceea evaluarea completă trebuie să includă nu numai alunițe individuale, ci întreaga piele. 

Dermatoscop digital integrat Medicam 1000 s

Camera video specială pentru dermoscopie Medicam 1000s oferă cele mai clare imagini în dermoscopie digitală. Tehnologia CrystalView arată și mai multe detalii în fiecare pixel și o claritate mai bună a imaginii în Full HD. Camera oferă imagini strălucitoare de dermoscopie la mărire de la 20X la 140X, cu focalizare automată pe fiecare nivel de mărire. Obiectivul său detașabil D-Scope IV permite imagini clinice de înaltă calitate. Vârful conic inclus pentru leziunile dintre degete și vârful deschis pentru leziunile ridicate sau leziunile vasculare fac din această cameră soluția principală de imagistică pentru orice tip de cancer de piele. D-Scope IV cu lumină dublă pentru dermoscopie polarizată și dermoscopie nepolarizată, de contact și fără contact, este reperul pentru microscopia cutanată. Lumina inelară integrată și distanțierul permit documentarea foto consistentă a zonelor greu accesibile.

Cum decurge procedura de dermatoscopie digitala Fotofinder?


Este o procedură neinvazivă, nedureroasă cu o durată variabilă determinată de complexitatea problemelor (de la câteva minute până la o jumătate de oră sau o oră). În timpul procedurii, medicul va verifica alunițele de pe suprafața pielii cu ajutorul aparatului Fotofinder. Alunițele vor fi înregistrate sub forma unei hărți, inițial ca imagine macroscopică (cum arată ele cu ochiul liber), ulterior imagine dermatoscopică (cum arata ele la „lupă”) și vor fi stocate în baza de date.  Harta corporală totală se repetă cel puțin anual pentru cei care nu prezintă leziuni cu risc, iar în cazul în care medicul stabilește că există leziuni cu risc, reevaluarea dermatoscopică se va face într-un interval mai scurt, 3-6 luni.

Întrebări frecvente


Ce înseamnă pacient cu risc crescut de a dezvolta cancer de piele?
o Tip de piele deschisă, care reacționează sensibil la soare
o Număr mare de alunițe
o Alunițe din naștere cu dimensiuni mari
o Alunițe atipice sau care și-au modificat aspectul în ultima perioada
o Arsuri solare în copilărie sau adolescență
o Istoric de cancer de piele în familie
o Istoric personal de cancer de piele
o Expunere exagerată la soare regulat

Când este necesar un consult dermatoscopic?
o Alunițe noi apărute
o Modificarea culorii alunițelor preexistente
o Creșterea sau scăderea în mărime sau grosime a alunițelor
o Modificări în jurul alunițelor, de exemplu roșeață, decolorare, umflare
o Senzații neobișnuite, de exemplu mâncărime, arsură, senzație de corp străin
o Alunițe care sângerează 

Pentru a reduce riscul ca un cancer de piele să nu fie observat la timp, fiecare persoană ar trebui să aibă harta alunițelor înregistrată digital și să monitorizeze cel puțin anual modificările apărute la nivelul pielii. Costul înregistrării hărții digitale este de 600 de lei (indiferent de numărul de leziuni/alunițe înregistrate). După înregistrarea hărții, se face monitorizare anuala, sau daca este recomandat de medic, cu o frecventa mai mare. Programează-te și tu la clinica Skinovate pentru înregistrarea hărții alunițelor. Este simplu și rapid. Ai aici toate modalitățile de programare disponibile.