Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Harta alunițelor

Monitorizarea si identificarea timpurie a leziunilor cutanate cu factor de risc (in principal nevi cu potențial de malignizare) este extrem de importantă în prevenția cancerului de piele.

De obicei, alunițele cu risc de malignizare sunt identificate de medicul dermatolog la vizita de rutină sau la o consultație solicitată de pacient. De multe ori însă, vizitele la dermatolog nu sunt suficient de frecvente, iar unele alunițe cu risc, nesupravegheate, se pot transforma in melanom, o formă de cancer extrem de agresivă, cu șanse reduse de vindecare în cazul în care nu este identificat în primele luni de la malignizare. 

Pentru a contracara acest risc, la nivel internațional există o mișcare de conștientizare a riscurilor legate de melanom și de popularizare în rândul pacienților a culturii de monitorizare periodică a alunițelor. 

Și din fericire, inovația în tehnica medicală aduce soluții extrem de spectaculoase și utile în acest domeniu, iar noi ne bucurăm că vă putem oferi la clinica Skinovate un serviciu de ultimă generație de monitorizare a leziunior cutanate prin scanarea integrală a pielii și identificarea digitală, cu ajutorul inteligenței artificiale, a oricăror modificări intervenite la nivelul fiecărei alunițe de pe corp de la ulima scanare. 

Acestea fiind spuse, vă prezentăm Fotofinder ATBM, aparat integrat de scanare coroporală, monitorizare si identificare a alunițelor cu risc, asistat de inteligență artificială.


i.php?p=Fotofinder1.jpg


Acesta poate identifica cu acuratețe alunițele care au apărut recent sau care și-au modificat forma sau culoarea în perioada derulată de la ultima vizită și poate indica medicului care sunt leziunile care trebuie analizate și excizate sau monitorizate cu atenție în continuare. 


i.php?p=fotofinder2.jpg

Pentru a reduce riscul ca un cancer de piele să nu fie observat la timp, fiecare persoană ar trebui să aibă harta alunițelor înregistrată digital și să monitorizeze cel puțin anual modificările apărute la nivelul pielii. Costul înregistrării hărții digitale este de 500 de lei (indiferent de numărul de leziuni / alunițe înregistrate). După înregistrarea hărții, monitorizorea anuală are un tarif de 250 de lei. Programează-te și tu la clinica Skinovate pentru înregistrarea hărții alunițelor. Este simplu și rapid. Ai aici toate modalitățile de programare disponibile. 

Harta alunitelor - Fotofinder Bodystudio ATBM (Automatic Total Body Mapping) 

Fotografierea automată a intregii suprafete corporale permite medicului să creeze o hartă exactă a alunitelor de pe pielea pacientului în mai puțin de cinci minute. Setul de fotografii de înaltă rezoluție va fi automat memorat in baza de date si va fi utilizat ca referință pentru controalele dermatoscopice viitoare permitand astfel detectarea alunițelor noi și modificate, implicit a cancerului de piele.  

Fotografierea corporală totală se repetă cel putin anual pentru cei care nu prezinta leziuni cu risc, iar in cazul in care medicul stabileste ca exista leziuni cu risc reevaluarea dermatoscopica se va face intru-un interval mai scurt, 3-6 luni.

Modulul Moleanalyzer pro® aduce inteligența artificială in dermatoscopie(AI),face o analiza amanuntita a alunitelor, evaluează  dimensiunea, diametrul, culoarea și simetria unei leziuni și oferă un scor care incadreaza leziunile in benigne, la limita sau maligne.

Modulul Bodyscan compară automat  fotografiile inregistrate la evaluarea initiale cu fotografiile realízate la reevaluare incearcand să identifice leziunile noi și modificate.

Studii recente arată că 72% din toate melanoame nu se dezvoltă din alunitele existente, ci se dezvoltă de novo pe pielea sănătoasă, de aceea evaluarea completă trebuie să includă nu numai alunițe individuale, ci întreaga piele. 

Dermatoscop digital integrat Medicam 1000 s

Camera video specială pentru dermoscopie Medicam 1000s oferă cele mai clare imagini în dermoscopie digitală. Tehnologia CrystalView arată și mai multe detalii în fiecare pixel și o claritate mai bună a imaginii în Full HD. Camera oferă imagini strălucitoare de dermoscopie la mărire de la 20X la 140X cu focalizare automată pe fiecare nivel de mărire. Obiectivul său detașabil D-Scope IV permite imagini clinice de înaltă calitate. Vârful conic inclus pentru leziunile dintre degete și vârful deschis pentru leziunile ridicate sau leziunile vasculare fac din această cameră soluția principală de imagistică pentru orice tip de cancer de piele. D-Scope IV cu lumină dublă pentru dermoscopie polarizată și dermoscopie nepolarizată, de contact și fără contact, este reperul pentru microscopia cutanată. Lumina inelară integrată și distanțierul permit documentarea foto consistentă a zonelor greu accesibile.

Cum decurge procedura de dermatoscopie digitala Fotofinder?


Este o procedura neinvaziva, nedureroasa cu o durata variabila determinata de complexitatea problemelor (de la cateva minute pana la o jumatate de ora sau o ora). In timpul procedurii medicul va verifica alunitele de pe suprafata pielii cu ajutorul aparatului Fotofinder. Alunitele vor fi inregistrate sub forma unei harti, initial ca imagine macroscopica (cum arata ele cu ochiul liber), ulterior imagine dermatoscopica (cum arata ele la “lupa”) si vor fi stocate in baza de date.  Harta corporală totală se repetă cel putin anual pentru cei care nu prezinta leziuni cu risc, iar in cazul in care medicul stabileste ca exista leziuni cu risc reevaluarea dermatoscopica se va face intru-un interval mai scurt, 3-6 luni.

Intrebari frecvente


Ce inseamna pacient cu risc crescut de a dezvolta cancer de piele?
o Tip de piele deschis care reactioneaza sensibil la soare
o Numar mare de alunite
o Alunite din nastere cu dimensiuni mari
o Alunite atipice sau care si-au modificat aspectul in ultima perioada
o Arsuri solare in copilarie sau adolescenta
o Istoric de cancer de piele in familia
o Istoric personal de cancer de piele
o Expunere exagerata la soare regulat

Cand este necesar un consult dermatoscopic?
o Alunite noi aparute
o Modificarea culorii alunitelor preexistente
o Cresterea sau scaderea in marime sau grosime a alunitelor
o Modificari in jurul alunitelor, de exemplu roseata, decolorare, umflarea
o Senzatii neobisnuite, de exemplu mancarime, arsura, senzatie de corp strain
o Alunite care sangereaza 

Pentru a reduce riscul ca un cancer de piele să nu fie observat la timp, fiecare persoană ar trebui să aibă harta alunițelor înregistrată digital și să monitorizeze cel puțin anual modificările apărute la nivelul pielii. Costul înregistrării hărții digitale este de 500 de lei (indiferent de numărul de leziuni / alunițe înregistrate). După înregistrarea hărții, monitorizorea anuală are un tarif de 250 de lei. Programează-te și tu la clinica Skinovate pentru înregistrarea hărții alunițelor. Este simplu și rapid. Ai aici toate modalitățile de programare disponibile.