Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Tratament cu toxină botulinica împotriva hipertranspirației

i.php?p=11-1.jpg

Ce este tratamentul hipertranspirației cu toxină botulinică?

Hipertranspirația primară este o afecțiune cronică și idiopatică și se manifestă prin transpirație excesivă și necontrolabilă fără o cauză aparentă. Poate fi localizată sau generalizată. Poate afecta orice parte a corpului, dar cel mai frecvent apare la nivelul axilelor (hiperhidroză axilară), al palmelor  (hiperhidroză palmară), al picioarelor (hiperhidroză plantară) și al feței (hiperhidroză facială). Tratamentele locale (antiperspirante, ionoforeză) și medicația anticolinergică sistemică sunt ineficiente. Procedurile chirurgicale (liposucțiunea, excizia glandelor, simpatectomia) au frecvent reacții adverse.

Tratamentul cu toxină botulinică este un tratament eficient și sigur pentru hipertranspirația primară localizată. Injectarea de toxină botulinică duce la blocarea mediatorilor chimici care stimulează glandele sudoripare, ceea ce duce la scăderea semnificativă a secreției glandelor sudoripare.

Care sunt indicațiile tratamentului cu toxină botulinică?

 • Hipertranspirație la axile
 • Hipertranspirație la palme
 • Hipertranspirație la picioare


Cum decurge tratamentul transpirației în exces?

Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical general amănunțit și o evaluare a problemelor pe care vreți să le tratați, pentru a ne asigura că tratamentul cu toxină botulinică este cel optim pentru dumneavoastră. Prima consultație este o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

 • Stabilirea problemelor și a ceea ce vă doriți
 • Verificarea eventualelor contraindicații și probleme de sănătate și posibila prezență a unor afecțiuni care ar putea avea ca simptom hipertranspirația
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: În timpul tratamentului

Procedura durează câteva minute, timp în care se injectează cantități mici de soluție, cu ace fine, la nivelul zonei tratate. Pentru a reduce disconfortul injectării, cu 20-30 minute înainte de procedură se aplică gheață și cremă anestezică.

 • Mediu calm și confortabil
 • Tratament rapid, de 30-45 minute
 • Disconfort absent/minim


Pasul 3: După procedură

După injectare pot să apară puncte roșii, mici cruste sero-hematice, mici echimoze care dispar în 2-3 zile. Ne putem întoarce curând la activitățile zilnice și serviciu. De obicei, se recomandă să se evite efortul fizic intens, sauna și administrarea de AINS (paracetamol, ibuprofen).

Efectul tratamentului transpirației în exces nu este imediat, dar este rapid: rezultatele apar după 3-7 zile și se instalează complet în aproximativ 14 zile. Efectul de uscare durează între 6 și 12 luni, activitatea glandelor sudoripare reluându-se treptat și făcând necesară repetarea procedurii.

 • Fără perioadă de recuperare
 • Rezultatele apar după 3-7 zile
 • Nu necesită alte tratamente locale acasă


Beneficiile tratamentului hipertranspirației cu toxină botulinică

 • Este foarte eficient și sigur
 • Are rezultate care se mențin timp îndelungat – 6-12 luni
 • Este rapid și fără perioadă de recuperare


De ce Skinovate?

 • Efectuăm tratamentul cu cele mai concentrate soluții de toxină botulinică
 • Acordăm o atenție deosebită minimizării disconfortului din tipul procedurii


Întrebări frecvente:

Există riscul să apară hipertranspirație compensatorie după tratament?

Nu, zona mâinilor, a axilelor sau a picioarelor reprezintă mai puțin de 2% din totalul glandelor sudoripare ale corpului și, de aceea, chiar dacă le blocăm, nu va fi afectat procesul de termoreglare prin transpirație.

E dureroasă procedura?

La nivelul palmelor și al picioarelor, injectarea poate să producă un disconfort, dar, după aplicarea de cremă anestezică, procedura este tolerabilă.

Cât va dura efectul tratamentului?

Efectul tratamentului durează, în medie, 6-12 luni. La nivelul axilelor, rezultatul poate să dureze și până la 14-16 luni, iar la nivelul palmelor și al picioarelor rezultatul durează mai puțin – 6-8 luni.

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament