Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Tumorile benigne (excrescente)

Tumori benigne piele

Pe piele apar extrem de frecvent proliferari benigne, inofensive, care necesita rar tratament din motive medicale. Sunt extrem de variate ca prezentare clinica. Diagnosticul este aproape intotdeauna clinic, pe baza examinarii pielii si rar daca exista aspecte atipice/suspiciunea ca nu se poate face diferentierea de o tumora maligna se recomanda biopsierea leziunii. 

Cheratoza seboreica

Este una dintre cele mai frecvente tumori benigne ale pielii. Pot apare pe orice regiune a pielii (exceptie fac palmele, plantele, mucoasele). Apar frecvent la adulti, mai ales o data cu inaintarea in varsta si cauza o reprezinta predispozitia genetica. Tratamentul (laser, crioterapie, electrocauterizare) doar daca sunt simptomatice (prurit, iritatie, inflamatie) si din considerente estetice.

FRZq5zLBFgzcm1rhLPBa0RPWwZ2Xf1GUvh9kipOe

Lentigo solar

Lentigo-urile solare, popular numite “pete de varsta” sunt pete hiperpigmentate care apar la adulti, mai ales o data cu inaintarea in varsta, predominant pe zonele expuse la soare (fata, gat, decolteu, umeri, maini si antebrate). Tratamentul (laser terapie, peelinguri, crioterapie) este necesar din considerente estetice.

4cvpn9Mpf3XepGz5l6My1fh_As-IhL4dgURB2Irz

Chist sebaceu

Chistul sebaceu sunt noduli de culoarea pielii care apar de obicei pe fata sau trunchi, la adulti. Tratamentul (chirurgical) este necesar cand se infecteaza/inflameaza.

4rKlKDA4gZW3Ll3nZt25n8Zbn2dtOBHj-JeXSelT


Angiom

Angioamele sunt tumorete benigne vasculare, foarte frecvente care apar la adulti, de obicei pe trunchi si membre. Tratamentul (laser vascular, laser ablativ) se face de obicei din considerente estetice.

Cksh2RKCs3j9t7Uhhj32nJm4WQfT-Wh1HyTtdZZE

Dermatofibrom

Apar sub forma unor papule sau pete de culoare brun-roscat, de obicei pe membre. Tratamentul (chirurgical, laser) se face de obicei pentru dermatofibroamele mari, din motive estetice.

jKb8RES2ytbBVcDY6UWsSTkrST_PhQF2D0rBUwBP

Lipom

Lipoamele sunt tumori benigne, nodulare ale tesutului adipos care pot varia in dimensiuni- de la cativa mm la mai mult de 10 cm. Sunt inofensive, cresc extrem de lent, poate fi unul sau mai multe (predispozitie familiala prezenta). Tratamentul (chirurgie, lipoliza) este necesar din considerente estetice sau daca e simptomatic.

WNqLTX5ywIBAGKsPuS62Q1UhpKxkjcmZD3_OBvYS


Sursa imagini: 

http://www.clevelandclinicmeded.com/medicalpubs/diseasemanagement/dermatology/common-benign-growths/

https://emedicine.medscape.com/article/1294801-overview

https://dermnetnz.org/topics/solar-lentigo/

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.