Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Epilarea definitiva cu laser

i.php?p=11-1(1).jpg

Cea mai eficientă și sigură metodă de îndepărtare a părului în acest moment este epilarea cu laser, numele sub care e cunoscută tehnologia USP (Ultra Short Pulse).

Recomandăm epilarea cu laser deoarece:

  • Oferă rezultate mai rapide și mai persistente, atât față de metodele tradiționale (ras, ceară, cremă depilatoare), cât și față de alte metode moderne (IPL, SPL).
  • Implică mai puține resurse financiare și de timp și  elimină unele probleme nedorite, precum foliculită, firele crescute pe sub piele sau hiperpigmentări.
  • Este potrivită pentru orice zonă a corpului și a feței, orice tip de piele și orice tip de fir de păr


Află mai jos mai multe detalii despre beneficiile epilării definitive cu laser Elysion PRO şi fă-ţi o programare la clinica Skinovate.

Echipa medicală: La clinica noastră, consultația inițială și urmărirea tratamentului sunt efectuate de medicul dermatolog. Procedura în sine este realizată de asemenea de personal medical, antrenat să recunoască anumite afecțiuni din zona tratată și probleme medicale care impacteaza rezultatul (sindrom de ovare polichistice, hirsutism), care cunoaște importanța protejării alunitelor, care poate crea un plan de tratament de epilare personalizat în funcție de culoarea și grosimea firului de păr, de culoarea pielii, precum și de numărul ședinței.

Tehnologie: Folosim Laserul Diodă 810nm Elysion PRO, o tehnologie de top în domeniu, prin care targetăm puternic și precis foliculul de păr din zona vizată. 

i.php?p=elysion.jpg

Tarife: Ședințele pot fi achitate individual, cu prețuri care încep de la 150 lei, sau sub formă de pachete care includ un număr de 6 ședințe: aici lista completă de tarife ale clinicii.

Află în coninuare răspunsuri la cele mai întâlnite întrebări despre epilarea cu laser și fă aici o programare pentru prima ta ședința. Poți alege o zonă sau mai multe, o ședință sau un pachet la preț redus, cum ti se potrivește mai bine.

În ce zone se poate apela la epilarea cu laser?

Epilarea cu laser poate fi aplicată cu succes și fără riscuri pe oricare dintre zonele corpului: membrele inferioare (coapse, gambe, fese), inghinal (parțial,total, interfesier), zona axilară, brațe, abdomen, umeri, lombar. De asemenea, e sigură pentru zonele fetei (inclusiv pleoape), gât, decolteu. Pe scurt, pe orice zonă a corpului sau a feței în care pilozitatea nu e dorită de către femei sau bărbați. 

E sigură epilarea cu laser sau presupune riscuri?

Datorită preciziei cu care acționează, laserul nu afectează pielea din jur și este o procedura sigură, fără riscuri. Tot ce înseamnă leziuni pigmentare (alunițe, tatuaje etc) este identificat la consultația inițială și protejat în timpul procedurii. Aparatul laser emite lumină cu niște lungimi de undă care țintesc strict melanina, pigmentul brun din firele de păr. Printr-un proces de fototermoliză selectivă, lumina e absorbită de acest pigment și astfel este distrus foliculul pilos, adică rădăcina firului de păr din zona dermului, fără să fie încălzită pielea din jur. Acțiunea laserului nu trece de piele (dermul mediu, unde sunt foliculii), de aceea nu are efecte nocive pe structurile profunde si e sigură chiar și pe zonele cu ganglioni.  

La ce rezultate mă pot aștepta?

În medie se obține o reducere de 90% a pilozității, rezultatul variind în funcție de zonă, persoană, aparat, operator. Marea majoritate a firelor nu mai cresc niciodată, iar cele care totuși mai apar vor fi mult mai fine, mai puțin pigmentate și pot fi îndepărtate printr-o singură ședință anuală de întreținere (1 ședința la 1 an).

În cât timp apar rezultatele și cât timp se mențin?

Pentru a avea rezultate excelente sunt necesare 4-8 ședințe, efectuate la interval de 4 săptămâni. Numărul de ședințe este determinat de zona vizată, grosimea și culoarea firului de păr, fototipul cutanat, precum și de afecțiunile endocrinologice asociate. Rezultatele procedurii se observă după 2-4 săptămâni și continuă să se îmbunătățească și după 6-12 săptămâni de la efectuarea tratamentului. La fiecare ședință pot fi abordate una sau mai multe zone ale corpului, în funcție de obiectivul stabilit.

Doare epilarea cu laser?

Nu poate fi vorba de durere in cazul epilării cu laser. Cel mult, procedura poate fi însoțită de o senzație de disconfort, în funcție de zonă și de persoană. Reușim să îi oferim acest beneficiu pacientului datorită sistemului de răcire performant crystal freeze cu care este dotat aparatul, precum și tehnologiei patentate in motion, care face ca procedura să fie extrem de rapidă.  

Cum decurge procedura de epilare definitivă?

Pentru a calibra optim laserul, medicul analizează la prima ședință culoarea și grosimea firelor, precum și fototipul pielii pacientului. Se discuta obiectivele urmărite și istoricul medical relevant, inclusiv alunițele și afecțiunile care trebuie avute în vedere. Datele sunt notate în fișa medicală și vor fi reperul pentru viitoarele ședințe. Zona vizată este marcată cu dermatograf alb și este aplicat un gel rece, conductor.  Atât pacientul, cât și operatorul, poartă ochelari de protecție UV. 

Procedura în sine presupune alunecarea capătului aparatului pe fiecare centimetru pătrat din zona pe care o epilăm, ceee ce implică aplicarea dinamică a unor impulsuri laser ultra scurte. 

O ședință poate dura între 15 și 45 de minute, în funcție de dimensiunea suprafeței lucrate. În zilele următoare fiecărei ședințe, firele de păr cresc în continuare, dar de fapt ele vor fi eliminate de la rădăcină după 7-10 zile.

i.php?p=454c1402-e10b-4996-b15f-6392a0c0

Ce restricții sunt înainte și după procedura cu laser?

Pentru ca laserul să poată targeta melanina, trebuia să fie prezentă rădăcina firului de păr. De aceea, metodele de epilare prin smulgere nu sunt permise cu 3-4 săptămâni înainte de a începe procedura de epilare și nici în timpul tratamentului. Asta include ceara, epilatorul electric și penseta.

Se folosesc doar raderea și crema depilatoare – atât în ziua fiecărei ședințe de epilare cu laser, cât și între ședințe, pe parcursul întregului tratament. De asemenea, este interzisă expunerea intensă la UV cu 2 săptămâni înainte și 2 săptămâni după procedură. Acesta e motivul pentru care, deși tratamentul se poate face pe tot parcursul anului, este preferat în general de pacienți în sezonul toamna-iarnă.

Timp de 72 de ore după ședința de epilare definitivă se evită băile și dușurile fierbinți, sauna și crema hidratantă aplicată pe suprafața epilată.

Ce diferențe sunt între epilarea laser, IPL și SPL?

Atât epilarea cu laser, cât și cea cu IPL (Intense Pulsed Light) și SPL (Square Pulsed Light) produc energie pentru a întrerupe ciclul de creștere al foliculului pilos. Însă faptul că produc lumină folosind tehnologii diferite duce la diferențe care țin de eficientă, risc și adresabilitate.

IPL emite într-un spectru de lungimi de undă care nu este specific pentru melanină, și de aceea există riscul de ardere sau hiperpigmentare a pielii. Acest spectru de lungimi de undă se dispersează în piele, bulbul pilos fiind atins doar de câteva dintre ele, într-o manieră nepredictibilă.

SPL (Square Pulsed Light) e varianta îmbunătăţită a IPL-urilor, are rezultate mai bune, este mai sigur şi mai puţin dureros, însă utilizează tot o lumină policromată, nededicată melaninei din firul de păr.

La fel că IPL-ul, nu este recomandat pentru persoanele cu ten închis sau bronzate. Laserul emite o singură lungime de undă care țintește specific bulbul pigmentat al firului de păr. Energia și timpul de emisie pot fi foarte fin ajustate, astfel că nu presupune riscuri nici pe pielea închisă la culoare. Deoarece raza laser targetează specific bulbul pilos, fără a leza pielea, 90% dintre persoanele care folosesc epilarea cu laser își pierd pilozitatea după 5-6 ședințe.

De ce e mai ieftină o ședință cu IPL decât una de epilare cu laser? Cu toate că tehnica IPL este mai ieftină per ședință, vor fi necesare mai multe sesiuni pentru a distruge toată pilozitatea. Penetrarea luminii în piele este mai redusă decât cea a laserului și de aceea bulbii mai mari situați mai profund în piele nu pot fi tratați eficient. Înainte de a alege o oferta de preț, e bine să știți ce tehnologie se folosește și care sunt limitările fiecăreia.

Pot scapa de foliculită cu ajutorul epilării laser?

Foliculita este o inflamație a firelor de păr și mai mult de 70% dintre persoanele care îndepărtează părul prin mijloacele clasice au această problema. Epilarea cu laser este singură metodă de tratament care funcționează pe acest tip de foliculită.

Este potrivită pentru mine epilarea cu laser?

Dacă vrei o metodă de îndepărtare a părului sigură și eficientă, cu rezultate pe termen lung, laserul e soluția potrivită indiferent de culoarea pielii, grosimea firului de păr, zona vizată sau sensibilitatea la durere. Este alegerea celor care vor să evite tăieturile, inflamațiile, arsurile, durerea și firele crescute sub piele.

Cui nu îi este recomandată procedura de epilare?

Epilarea cu laser e interzisă în perioada sarcinii și a alăptării, în cazul plăgilor deschise sau suprainfectate, în timpul consumului de medicamente fotosensibilizante și în cazul leziunilor precanceroase sau canceroase cutanate.

Îți poți face aici o programare rapidă pentru prima ta ședință de epilare definitivă cu laser, la clinica Skinovate.

i.php?p=20200216_141940(1).jpg

Mai ai întrebări la care nu ai găsit răspuns în articol? Sună-ne sau trimite-ne un mesaj aici.

Nota! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament