Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Conturarea mandibulei (sculpting) cu acid hialuronic

i.php?p=5-11.jpg

Ce înseamnă “sculpting” sau conturarea mandibulei?

O linie mandibulară (osul care limitează treimea inferioară a feței) bine definită, bine reprezentată, este considerată în mod universal o trăsătură foarte atractivă atât la bărbați, cât și la femei. Sculptarea sau conturarea liniei mandibulare cu fillere pe bază de acid hialuronic creează simetrie și o mai bună definire la nivelul treimii inferioare a fetei, trăsături mai bine proporționate, mai echilibrate, mai feminine sau mai masculine, în funcție de pacient, și ameliorează aspectul de barbie dublă sau exces de piele la nivelul mandibulei.

Conturarea liniei mandibulare se poate folosi atât la pacienți care nu au avut de la bun început o linie mandibulară bine reprezentată, cât şi la acele persoane care, odată cu înaintarea în vârstă, din cauza lăsării pielii sau a acumulării de piele și grăsime în zona bărbiei și mandibulei, vor să amelioreze aceste aspecte.

Conturarea liniei mandibulare și a bărbiei poate fi combinată uneori, pentru rezultate excelente, și cu alte proceduri: augmentarea pomeților, mezolipoliza (topirea depozitelor de grăsime din zona mandibulei și a bărbiei), fire resorbabile, injectarea de toxină botulinică în mușchiul maseter, tratamente laser sau radiofrecvență pentru îmbunătățirea laxităţii pielii.

Beneficiile conturării liniei mandibulare:

 • Îmbunătățește definirea bărbiei și a liniei mandibulare pentru un aspect mai “puternic”, mai atractiv, mai tânăr
 • Creează proporții mai estetice ale feței
 • Remodelează treimea inferioară a feței într-o formă mai feminină sau mai masculină, în funcție de dorințele pacientului
 • Corectează asimetriile de etaj inferior al feței
 • Ameliorează laxitatea din treimea inferioară a feței (pielea căzută la nivelul liniei mandibulare, riduri periorale, riduri “marionette”, bărbie dublă)

Cum se efectuează procedura de conturare a liniei mandibulare? 

Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și vom avea o discuție amplă despre obiectivele dumneavoastră, pentru a stabili modalitatea cea mai bună de a ajunge la rezultatele dorite. Prima consultație este o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

 •  Discuție amănunțită despre obiectivele dumneavoastră
 • Verificarea eventualelor contraindicații și probleme de sănătate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: În timpul tratamentului

Înainte de a începe procedura, se aplică o cremă anestezică, pentru a ne asigura că disconfortul injectării este absent/minim. Apoi, cu ajutorul unui ac fin sau canulă (ac bont, atraumatic), se administrează acidul hialuronic la nivelul zonei selectate.

Cantitatea de acid hialuronic, tipul de acid hialuronic ales și modalitatea de administrare variază mult în funcție de intensitatea efectului pe care ne dorim să-l obținem.

Pentru  o distribuție cât mai uniformă a fillerului, după procedură se realizează un masaj ușor, iar pentru a reduce eventuala umflare a zonei, se aplică gheață.

 • Mediu calm și confortabil
 • Disconfort absent/minim
 • Plan de tratament personalizat în funcție de obiectivele dumneavoastră


Pasul 3: După tratament

După procedura de conturare a mandibulei, zona tratată poate fi sensibilă și ușor umflată timp de câteva zile. Aplicarea de gheață imediat după procedură ajută la diminuarea acestor reacții adverse. Imediat după tratament vă puteți întoarce la activitățile zilnice.

 • Perioada de recuperare absența/minimă
 • Efectul este imediat
 • Efectul se menține o perioada îndelungată – 12-18 luni

i.php?p=mandibula_AH.png


De ce Skinovate pentru conturarea liniei mandibulare?

Procedura va fi efectuată de un medic dermatolog cu experiență, care are abilitatea de a îmbina expertiza științifică cu nevoile și așteptările fiecărui pacient

 • Folosim cele mai bune și sigure fillere disponibile
 • Pentru a obține rezultate cât mai naturale, se folosesc tehnici de injectare și fillere personalizate
 • Ne asigurăm că disconfortul injectării este absent/minim și folosim tehnici multiple pentru anestezie (cremă anestezică, gheață, anestezie injectabilă intraorală, filler cu anestezic)

Întrebări frecvente despre conturarea mandibulei cu acid hialuronic:


Cât vor dura rezultatele remodelării mandibulei?

 Rezultatele durează, în medie, 12-18 luni.

Câte tratamente sunt necesare?

 Conturarea mandibulei necesită o singură ședință. Veți vedea rezultatele imediat după procedură.

Conturarea liniei mandibulare este o procedură dureroasă?

 Nu, disconfortul este absent/minim, deoarece folosim diferite tehnici pentru a nu resimți durerea (cremă anestezică, anestezie injectabilă, filler cu anestezic).

Care sunt recomandările pre-procedură în cazul remodelării liniei mandibulare?

 Nu consumați alcool, AINS (paracetamol, ibuprofen) înainte de tratament. Informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați: procedura nu poate fi efectuată în timpul unui tratament cu antibiotice sau anticoagulante.

Care sunt recomandările post-procedură în cazul remodelării mandibulei?

 În primele 12 ore, nu aplicați machiaj obișnuit. În primele 48 de ore, evitați consumul de alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen) și efortul fizic prelungit. Tot în primele două zile, consumați cât mai multe lichide - preferabil 1,5-2 litri de apă/zi.


Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice. 

Studii de caz

Inainte si dupa tratament