Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Ameliorarea șanturilor nazogeniene cu acid hialuronic

i.php?p=5-3(1).jpg

Termenul “șanțuri nazogeniene” se referă la cele 2 falduri/riduri adânci care vin din lateralul nasului către colțurile gurii. Pe măsură ce trece timpul, aceste “linii de râs” devin din ce în cemai evidente, lucru care face parte din procesul normal de îmbătrânire. Adâncirea acestor șanțuri e cauzată de doi factori: expresiile faciale (râs, zâmbet) și laxitatea tegumentară (scăderea conținutului de colagen din piele) care apare odată cu îmbătrânirea și care  duce la alunecarea pielii în jos și la pierderea volumelor normale ale feței.

În clinica Skinovate putem reduce aceste falduri vizibile cu ajutorul fillerelor cu acid hialuronic.

În funcție de aspectul feței, tratamentul poate fi:

 • Simplu – se injectează acid hialuronic cu efect imediat de umplere și ștergere a șanțului nazogenian
 • Combinat – se injectează acid hialuronic în niște puncte cheie ale fetei (pomeți, obraji) pentru a face un lifting cu efect de ridicare a obrajilor și ștergerea șanțurilor nazogeniene și se completează cu cantități mici de acid hialuronic la nivelul șanțurilor nazogeniene


Cum se efectuează procedura de corectare a șanturilor nazogeniene?


Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și vom avea o discuție amplă despre obiectivele dumneavoastră, pentru a stabili modalitatea cea mai bună de a ajunge la rezultatele dorite. Prima consultație este o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

 • Discuție amănunțită despre obiectivele dumneavoastră
 • Verificarea eventualelor contraindicații și probleme de sănătate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: În timpul tratamentului

Înainte de a începe procedura, se aplică o crema anestezica care să ne asigure că disconfortul injectării este absent/minim. Apoi, cu ajutorul unui ac fin sau canulă (ac bont, atraumatic), se administrează acidul hialuronic la nivelul zonei selectate. Cantitatea de acid hialuronic, tipul de acid hialuronic ales și modalitatea de administrare variază mult în funcție de intensitatea efectului pe care dorim să-l realizăm. După procedură se realizează un masaj ușor pentru a realiza o distribuție cât mai uniformă a fillerului și se aplică gheață pentru a reduce eventuala umflare a zonei.

 • Mediu calm și confortabil
 • Disconfort absent/minim
 • Plan de tratament personalizat în funcție de obiectivele dumneavoastră


Pasul 3: După tratament

După procedura de corectare a șanțurilor nazogeniene, zona tratată poate fi sensibilă și ușor umflată timp de câteva zile. Aplicarea de gheață imediat după procedură ajută la diminuarea acestor reacții adverse. Imediat după tratament vă puteți întoarce la activitățile zilnice.

 • Perioadă de recuperare absentă/minimă
 • Efectul este imediat
 • Efectul se menține o perioada îndelungată – 12-18 luni


De ce Skinovate pentru corectarea șanturilor nazogeniene cu acid hialuronic?

 • Procedura va fi efectuată de un medic dermatolog cu experiență, care are abilitatea de îmbina expertiza științifică cu nevoile și așteptările fiecărui pacient
 • Folosim cele mai bune și sigure fillere disponibile
 • Pentru a obține rezultate cât mai naturale, se folosesc tehnici de injectare și fillere personalizate
 • Ne asigurăm că disconfortul injectării este absent/minim și folosim tehnici multiple pentru anestezie (cremă anestezică, gheață, anestezie injectabilă, filler cu anestezic)


Întrebări frecvente despre corectarea șanturilor nazogeniene:

Cât vor dura rezultatele?

Rezultatele durează, în medie, 12-18 luni.

Câte tratamente de corectare a șanturilor nazogeniene sunt necesare?

Corectarea șanțurilor nazogeniene necesită o singură ședință. Veți vedea rezultatele imediat după procedură.

Corectarea șanțurilor nazogeniene este o procedură dureroasă?

Nu, disconfortul este absent/minim, deoarece folosim diferite tehnici pentru a nu resimți durerea (cremă anestezică, anestezie injectabilă, filler cu anestezic).

Care sunt recomandările pre-procedură în cazul corectării șanturilor nazogeniene?

Nu consumați alcool, AINS (paracetamol, ibuprofen) înainte de tratament. Informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați: procedura nu poate fi efectuată în timpul unui tratament cu antibiotice sau anticoagulante.

Care sunt recomandările post-procedură în cazul corectării șanturilor nazogeniene?

În primele 12 ore, nu aplicați machiaj obișnuit. În primele 48 de ore, evitați consumul de alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen) și efortul fizic prelungit. Tot în primele două zile, consumați cât mai multe lichide - preferabil 1,5-2 litri de apă/zi. 


Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.


Studii de caz

Inainte si dupa tratament