Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Stoparea căderii părului prin mezoterapie

i.php?p=9-1.jpg


Mezoterapia scalpului este o procedură de dermatologie estetică non-chirurgicală, minim invazivă, care constă în microinjectarea superficială a unor amestecuri de substanțe medicamentoase și substanțe naturale (vitamine, minerale, aminoacizi, proteine, enzime) la nivelul dermului, acolo unde sunt foliculii piloși (la rădăcina firelor de păr).

Tratamentul pentru căderea părului acționează prin oprirea căderii părului, regenerarea foliculilor pierduți, îmbunătățirea grosimii și a vitalității firelor de păr, asigurarea nutriției optime firelor de păr și creșterea microvascularizației scalpului. În același timp, tratamentul hidratează și reduce inflamatia de la nivelul scalpului, ceea ce duce la îmbunătățirea simptomelor dermatitei seboreice, a problemelor de mătreață, scalp sensibil și uscat.

Pentru că livrează componentele optime exact unde este necesar (lângă rădăcina firului de păr), este mult mai eficientă decât orice tratament local sau sistemic pentru căderea părului.

Când este folosită mezoterapia scalpului?

 • Alopecia androgenetică
 • Alopecia mecanică (asociată cu coafarea frecventă sau coafurile prea strânse)
 • Alopecia areată (căderea părului cauzată de mecanisme autoimune induse de stres)
 • Alte afecțiuni ale scalpului (scalp sensibil și uscat, dermatita seboreică, mătreață)
 • După transplantul de păr


Cum decurge procedura de mezoterapie a scalpului?


Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranță pacienților. În timpul consultatiei inițiale, vom face un istoric medical general amănunțit, un istoric amănunțit al căderii părului și, dacă este necesar, anumite investigații pentru a stabili etiologia căderii părului. În urma aceste discuții vom stabili dacă mezoterapia este tratamentul optim pentru dumneavoastră. Prima consultație este o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

 • Stabilirea problemelor scalpului și a ceea ce va doriți
 • Verificarea eventualelor contraindicații și probleme de sănătate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: În timpul tratamentului

Tratamentul alopeciei este o procedură minim invazivă, care nu necesită timp de recuperare sau internare. Deoarece injectarea poate fi însoțită de disconfort, cu 15-20 minute înainte de procedură se aplică o soluție anestezică și gheață. De asemenea, se folosesc ace fine și sterile cu ajutorul cărora se injectează microbolusuri de soluție-tratament la nivelul zonelor tratate.

La început sunt recomandate 3-5 ședințe efectuate la un interval de 2-3 săptămâni. Apoi se fac 2-3 ședințe de întreținere pe an, în funcție de severitatea căderii părului.

 • Mediu calm și confortabil
 • Disconfort absent/minim în timpul procedurii
 • Ședința durează 60 minute


Pasul 3: După tratament

Pielea capului poate fi un pic roșie și sensibilă după tratament. E un disconfort care dispare în 2-3 ore. Majoritatea pacienților se întorc rapid la activitățile zilnice. Veți primi recomandări clare despre îngrijirea postprocedură.

Rezultatele se văd la 4-6 săptămâni de la începutul tratamentului și continuă să se îmbunătățească și până la 6 luni. Rezultatele sunt de oprire a căderii părului, îndesirea părului, obținerea unui păr mai gros, mai lung, și ameliorarea problemelor de mătreață și uscare ale scalpului.

 • Fără perioada de recuperare
 • Rezultate vizibile în 3-6 luni
 • Părul devine mai des, mai gros


Beneficiile mezoterapiei scalpului:

 •  Este mult mai eficientă decât orice tratament local și sistemic
 • Este sigură și fără reacții adverse locale sau sistemice
 • Se poate folosi și la bărbați, și la femei
 • Poate fi folosită de la primele semne de rărire a părului – nu-și pierde efectul prin folosire repetată
 • Poate fi personalizată în funcție de necesitățile pacientului și de cauza căderii părului
 • Nu necesită anestezie sau perioadă de recuperare


Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.


De ce Skinovate pentru stoparea căderii părului?

 • Acordăm multă atenție investigațiilor preliminare, pentru a avea un diagnostic cât mai corect
 • Tratament personalizat în funcție de severitatea problemei, cauze, tratamente preexistente
 • Folosim substanțe cu un profil de siguranță și eficientă excelent

Întrebări frecvente despre mezoterapia scalpului:

Cât durează o ședință de mezoterapie?

O ședință de tratament durează aproximativ 45-60 minute, pentru că include perioada în care se stă cu soluția anestezică și gheață.

Pot să mă spăl sau vopsesc după mezoterapie?


 Putem spăla scalpul după 24 ore de la efectuarea ședinței de tratament și ne putem vopsi după 5 zile.

Ce reacții adverse pot să apară?


Efectele adverse sunt cele legate de injectare: puncte roșii și microcruste la locul de injectare, care dispar după 2-3 zile; senzația de disconfort, presiune la nivelul zonei tratate, care dispare după 2-3 ore.

Sunt necesare alte tratamente pentru căderea părului?

 Nu sunt necesare alte tratamente locale sau administrarea de suplimente.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament