Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Tratamentul acneei rozacee cu laser vascular

i.php?p=6-2.jpg

Acneea rozacee, popular cunoscută sub numele de rozacee sau cuperoză, este o afecțiune dermatologică frecventă, cronică,care afectează partea centrală a feței și care e caracterizată de roșeață, vase dilatate, uscăciune cutanată și o erupție papulo-pustulară inflamatorie asemănătoare acneei. Cauza este multifactorială (predispoziție genetică, dezechilibre inflamatorii și vasculare locale, consum de alcool, expunere cronică la UV).

Tratamentul laser este cea mai eficientă și sigură metodă de tratament pentru rozacee. Laserele vasculare tratează toate manifestările cuperozei: eritemul, leziunile papulo-pustuloase și telangiectaziile (vasele dilatate).

Laserul vascular emite o energie cu lungimi de undă care vor fi absorbite selectiv de oxihemoglobină, pigment roșu din vasele de sânge, absorbție care este urmată de reducerea numărului și a diametrului vaselor tratate și a eritemului, fără a cauza injuria țesuturilor din jur.

Cum se efectuează procedura?


Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și o evaluare a problemelor pe care le doriți tratate, pentru a ne asigura că tratamentul cu laser vascular este cel optim pentru dumneavoastră. Prima consultație este și o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

În timpul consultației, medicul urmărește:

  • Stabilirea problemelor pielii și a ceea ce vă doriți
  • Verificarea eventualelor contraindicații și a problemelor de sănătate
  • Stabilirea planului de tratament personalizat


 Pasul 2: În timpul procedurii

Procedura de laser vascular nu necesită anestezie locală, deoarece este însoțită de un disconfort minim (înțepături), ameliorat de răcirea integrată în capătul laserului. Procedura presupune alunecarea laserului pe piele. De obicei, se fac câteva pasaje, pentru a ne asigura că avem rezultate cât mai bune. După efectuarea procedurii se aplică o cremă calmantă cu factor de protecție solară.

  • Mediu calm, relaxant
  • Procedura este rapidă, durează 30 minute
  • Procedura este efectuată de un medic dermatolog


Pasul 3: După procedură

Timp de 2-3 zile după tratamentul laser, zona poate fi ușor roșie și umflată. Veți primi recomandări cu ce e necesar să folosiți acasă pentru o recuperare cât mai rapidă și pentru a avea rezultate cât mai bune.

Rezultatele procedurii se observă după 3-4 săptămâni și continuă să se îmbunătățească și după 6-12 săptămâni de la efectuarea tratamentului.

Pentru a avea rezultate excelente, uneori sunt necesare mai multe ședințe, în funcție de numărul vaselor de tratat și de dimensiunile lor. Ședințele pot fi efectuate la interval de 4 săptămâni.

  • Perioadă mică de recuperare
  • Rezultatele apar repede

De ce Skinovate pentru tratamentul acneei rozacee?


Folosim unul dintre cele mai performante lasere vasculare disponibile în Europa: Xeo Cutera, care, pe lângă rezultatele excelente pe care le obține, are și un profil de siguranță excelent

Creăm protocoale personalizate de tratament în funcție de intensitatea rezultatului pe care trebuie să-l obținem și de tipul de piele. 

Întrebări frecvente despre tratamentul acneei rozacee:

Doare laserul vascular?


Disconfortul este absent sau minim datorită răcirii încorporate în capătul laserului care vine în contact cu pielea.

Care sunt recomandările pre-procedură în cazul tratamentului acneei rozacee?


Este interzisă expunerea la UV (soare, solar) cu 14 zile înainte de procedura laser. Nu se folosesc tratamente locale sau sistemice cu retinoizi, tratamente locale exfoliante (AHA, BHA) cu 4 săptămâni înainte de efectuarea procedurii.

Care sunt recomandările post-procedură în cazul tratamentului acneei rozacee?


Este interzisă expunerea la UV (soare, solar) timp de 14 zile după procedură. Medicul dermatolog va recomandă un protocol de îngrijire acasă, ca să aveți o recuperare cât mai rapidă și cu rezultate cât mai bune.

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament