Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Eliminarea varicelor prin scleroterapie

i.php?p=6-1.jpg

Scleroterapia este o procedură medicală folosită pentru îndepărtarea venelor varicoase și a varicozitatilor mici de tip telangiectazii, la care ne referim de obicei ca “vase sparte/vase păianjen/vase dilatate”. Venele varicoase și varicozităţi mici, numite telangiectazii și reticulectazii, reprezintă cea mai frecventă afecțiune vasculară a membrelor inferioare. Această afecțiune e prezintă la mai mult de 60 % dintre adulți, iarincidența ei crește odată cu înaintarea în vârstă. Deși mulți dintre acești pacienți sunt afectați și de simptomele care acompaniază aceste varice (grade variate de disconfort, durere, umflarea picioarelor), cel mai deranjant de obicei este impactul estetic negativ.

Scleroterapia constă în introducerea prin injectare a unei substanțe sclerozante în lumenul unor vene anormale, rezultând denaturarea peretului vaselor injectate, urmată de fibroză vasculară și resorbția vasului.

Care sunt indicațiile scleroterapiei?


Scleroterapia este metoda preferată de tratament pentru vasele mici și medii (telangiectazii, venectazii și reticulectazii) de la nivelul membrelor inferioare.

Telangiectaziile sunt vase roșii, plane, mai mici de 1 mm. Venectaziile sunt albastre, uneori proeminente la suprafață, și au diametrul mai mic de 2 mm. Reticulectaziile au tentă albăstruie și au 2-4 mm în diametru. Spre deosebire de laser, soluția sclerozantă închide în plus și venele de origine ale telangiectaziilor, astfel încât reapariția telangiectaziilor în ariile tratate este rară.

Scleroterapia se recomandă în principal pentru îmbunătățirea aspectului estetic, dar și pentru reducerea unor simptome asociate (durere, senzația de arsură). Se poate folosi de asemenea ca tratament adjuvant pentru eliminarea venelor tributare restante după ablația endovenoasă cu laser sau chirurgicală a varicelor.

Pentru rezultate estetice mai bune, procedura de scleroterapie poate fi combinată cu laser vascular.

Cum se desfășoară procedura de scleroterapie?


Pasul 1: Consultaţia

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și o evaluarea a problemelor pe care le doriți tratate, pentru a ne asigura că scleroterapia este tratamentul optim pentru dumneavoastră. Pentru o mai bună evaluare a sistemului venos profund și superficial este posibil să vi se solicite efectuarea unei ecografii Doppler de sistem venos de membre inferioare. Prima consultație este o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

 • Stabilirea problemelor pielii și a ceea ce vă doriți
 • Verificarea eventualelor contraindicații și probleme de sănătate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: În timpul tratamentului

Înainte de a începe procedura, se fac poze. Acest lucru este necesar atât pentru istoricul dumneavoastră în cadrul clinicii, cât și pentru a evalua consecvent rezultatele tratamentului.

Scleroterapia este o procedură minim invazivă, fără spitalizare, nu necesită anestezie, are perioadă de recuperare minimă.

Pot fi necesare mai multe ședințe ,în funcție de numărul de vase care se dorește a fi tratat. Ședințele pentru aceeași zonă anatomică se fac la interval de 2-8 săptămâni.

Agentul slerozant este injectat prin înțepături repetate în vasele de tratat, dermatologul ghidandu-se în efectuarea tratamentului de un aparat transiluminator portabil Veinlite care vizualizează venele profunde.

Numărul de vase tratate depinde mult de mărimea și localizarea vaselor.

În momentul injectării substanței, pacientul poate să experimenteze un ușor disconfort, senzația de usturime sau arsură.

Pentru pentru rezultate cât mai bune,  pacientul e sfătuit ca timp de 14 zile să poarte ciorapi compresivi și să facă zilnic exerciții ușoare ale membrelor inferioare (mers pe jos, urcat scări).

 • Tratamentul se efectuează într-un mediu calm și plăcut
 • Tratamentul e personalizat în funcție de problemele tratate
 • În aceeași ședință se pot combina scleroterapia cu laserul vascular

 
Pasul 3: După tratament

Pot să apară: echimoze  sunt tranzitorii, dispar în câteva zile, edem local  este prevenit prin purtarea ciorapilor compresivi, hiperpigmentare reziduală – este tranzitorie, mai frecventă după tratamentul vaselor mari, apare rar dacă se poartă ciorapul compresiv.

Îmbunătățirile simptomatice apar imediat după scleroterapie, iar îmbunătățirea estetică apare treptat după câteva săptămâni, în funcție de mărimea vaselor tratate.

 • Recuperare rapidă
 • Rezultate după prima ședință, la 4-6 săptămâni de la începerea tratamentului
 • Tratează concomitent și aspectul inestetic al vaselor dilatate, și simptomele legate de apariția varicelor (umflarea picioarelor, disconfort)

De ce Skinovate pentru eliminarea varicelor prin scleroterapie?

 • Creăm un plan personalizat în funcție de problemele tratate
 • Efectuăm tratamentul cu substanțe concentrate, cu un profil de siguranță excelent și alese pe baza a 6 ani de experiență cu procedura
 • Eficiența tratamentului este mai bună datorită folosirii Veinlite-ului, un aparat transiluminator portabil care vizualizează venele profunde
 • Acordăm atenție deosebită că procedura să fie cât mai lipsită de disconfort
 • Ne asigurăm că atât imediat după procedură, cât și pentru îngrijirea acasă, dispuneți de recomandări pentru o recuperare cât mai rapidă și rezultate cât mai bune

Întrebări frecvente despre Scleroterapie:

Câte ședințe de Scleroterapie sunt necesare?

 Numărul de ședințe variază în funcție de numărul vaselor de tratat, de aspectul ecografiei Doppler (dilatații varicoase la nivelul sistemului venos superficial și/sau profund), de stilul de viață (sedentarism, greutate, dietă).

Doare scleroterapia?

 În momentul injectării substanței de scleroterapie există un disconfort scurt care variază ca intensitate în funcție de sensibilitatea la durere a persoanei respective. În general este bine tolerat.

Rezultatele sunt definitive?

 Da, sunt definitive. De obicei apar vase dilatate noi care fac necesară repetarea procedurii.

Care sunt recomandările pre-procedură în cazul Scleroterapie?

 Nu consumați alcool, AINS (paracetamol, ibuprofen) înainte de tratament. Informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați: procedura nu poate fi efectuată în timpul unui tratament cu antibiotice sau anticoagulante.

Care sunt recomandările post-procedură în cazul Scleroterapie?

Timp de 48 de ore, evitați consumul de alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen), precum şi efortul fizic prelungit . Este recomandat ca timp de 14 zile să se poarte ciorapi compresivi și să se facă zilnic exerciții ușoare ale membrelor inferioare (mers pe jos, urcat scări). Trebuie evitată expunerea la soare timp de 2 săptămâni după tratament.

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.


Studii de caz

Inainte si dupa tratament