Ce sunt tratamentele faciale personalizate
Tratamentele faciale sunt proceduri și tehnici care nu numai că îmbunătățesc rapid și vizibil textura, nuanța și aspectul general al pielii, ci totodată asigură un context excelent pentru relaxare și stare de bine. Totuși, obținerea unor rezultate satisfăcătoare și a unei experiențe generale plăcute, alimentată de tratamente faciale personalizate, comunicare eficientă cu medicul, clinică dotată cu tehnologie avansată și mediu primitor depinde în mare parte de clinica sau medicul ales. Renumele, expertiza și filosofia modului de operare a unui medic sau a unei clinici sunt criterii de luat în calcul înainte de apelarea la orice procedură estetică. Indiferent de natura problemei tenului, există o varietate de tratamente disponibile – de la clasicele peelinguri chimice la proceduri ce utilizează cea mai recentă tehnologie, cum ar fi tratamente cu LED, microdermabraziune sau ultrasunete. În funcție de nevoi – rejunevare ten, acnee, ten pătat de soare, ridat sau îmbătrânit, tratamentele faciale se pot aplica separat sau pot fi combinate.
De ce este atât de important să apelezi la un tratament facial profesional?
Oamenii sunt diferiți și același lucru se poate spune și despre pielea lor. Tenul poate fi gras, uscat, mixt, acneic, ridat, afectat de factori nocivi precum stres, soare, poluare. Fiecare persoană prezintă nevoi distincte când vine vorba de îngrijirea pielii și tocmai de aceea există tratamente faciale personalizate. Tratamentele faciale pot consta în exfoliere, hidratare, curățare profundă, tratament cu terapie LED, laser Co2, microneedling – sau o combinație a acestora, iar tratamentele faciale personalizate identifică procedura, intensitatea și durata potrivite pentru a răspunde necesităților fiecărui pacient în parte și pentru a-i rezolva problema.
Ce presupune un tratament facial personalizat?
Tratamentele faciale personalizate sunt proceduri de îngrijire a pielii, efectuate de esteticieni cu experiență și concepute pentru a menține sau îmbunătăți aspectul pielii prin determinarea problemei și abordarea ulterioară a nevoilor sale unice. Tratamentele faciale profesionale includ o experiență personalizată, de curățare și tonifiere, precum și personalizare a instrumentelor de îngrijire a pielii în funcție de problema, obiectivele și preferințele pacientului. De exemplu, dacă pacientul este în căutarea unui tratament facial pentru riduri, însă preferă o procedură mai puțin sângeroasă, cum ar fi cele minim invzive, medicul poate recomanda un lifting facial nechirurgical.
Beneficii tratamente profesionale
Îmbunătățirea vizibilă a nuanței tenului, texturii și aspectului general sunt beneficii evidente ale tratamentelor faciale, dar nu singurele. Inducerea stării de relaxare este un beneficiu mai puțin menționat, dar care are o influență majoră asupra psihicului și stării de bine. De asemenea, tratamentele faciale ajută la îmbunătățirea circulației, ceea ce determină în mod direct optimizarea sănătății celulare și susținerea producției de colagen. Beneficiile depind de tipul de tratament facial, însă majoritatea asigură următoarele:
Îmbunătățirea stării de spirit – Mai multe studii arată că masajul facial activează sistemul nervos limfatic, ceea ce reduce nivelul de anxietate ridică starea de spirit. La nivelul feței există sute de puncte de presiune și atunci când acestea sunt masate, corpul răspunde. Profesioniștii pot profita de aceste puncte și pot masa fața pentru o sănătate generală îmbunătățită.
Curățarea pielii – Medicii dermatologi și esteticieni au o bună înțelegere a tipurilor de piele si stiu exact ce trebuie facut pentru a îmbunătăți aspectul tenului și a-l menține. Tratamentele faciale curăță în profunzime pielea la un nivel la care remediile de la domiciliu n-o pot face.
Tratarea acneei și petelor – Majoritatea oamenilor se confruntă cu acnee și semnele lăsate de acnee. Cicatricile și petele acneice pot fi încăpățânate, dar există numeroase tratamente faciale care le pot trata. În urma unui consult de specialitate, medicul poate recomanda produsele potrivite în funcție de tipul de ten pentru a ajuta la reducerea acneei, cicatricilor și pentru a preveni erupțiile ulterioare.
Prevenirea îmbătrânirii – La 25 de ani, îngrijirea tenului și prevenirea semnelor de îmbătrânire nu sunt o prioritate, însă devin odată cu înaintarea în vârstă. Îngrijirea adecvată a pielii ajută la stimularea regenerării celulare și producției de colagen. Atitudinea preventivă poate însemna atât apelarea la tratamente faciale, cât și protecția împotriva soarelui și mediului poluant.
Pentru că fiecare persoană are obiective diferite pentru pielea sa, consultul de specialitate este un pas necesar. Aici merită să atragem atenția în legătură cu fenomenul influencing din social media, unde o persoană cu un număr mare de urmăritori este plătită pentru a recomanda anumite produse sau servicii drept soluții la problemele tenului. În vreme ce curățarea și hidratarea corespunzătoare a tenului sunt adevăruri universale pentru un ten sănătos, până și acești pași în aparență simpli necesită aprobarea medicului specialist. Care este metoda potrivită de curățare pentru tipul tău de ten? Dar produsul? Ce cremă este indicată pentru tenul cu tendință acneică? Dar pentru cel matur? Așadar, pentru o piele îngrijită și tratată corespunzător, adaptat necesităților sale particulare, asigură-te că ceri sfatul unui expert.
Află aici care sunt optiunile de tratament facial la SKINOVATE şi fă-ţi o programare pentru planul tau de tratament personalizat.
Important! Pentru orice tratament și pentru orice procedură dermatologică, rezultatele pot varia de la persoană la persoană, în funcție de sex, vârstă, înălțime, greutate, precum și alte specificități anatomo-fiziologice.
- Despre estetică
- Pachete promotionale
- Tratament facial cu laser
- Totul despre toxina botulinica
- Riduri: cauze si tratament
- Intrebari frecvente despre epilare
- 9 lucruri despre acidul hialuronic
- De ce apar ridurile si cum le previi
- Cearcăne: sfaturi eficiente pentru prevenirea lor
- Epilarea laser in zona inghinala
- Bine de stiut - epilarea definitiva
- Tratamentele faciale personalizate
- Beneficiile medicale ale epilarii definitive
- Mezoterapia de la A la Z
- Liftingul Facial
- Îngrijirea tenului
- Toxina botulinica riduri
- Epilare acasa vs clinica
- Peeling pentru pete pigmentare
- Liftingul pometilor
- Despre marirea buzelor
- Despre Dermapen
- Pregătire epilare definitivă
- Acid hialuronic vs toxina
- Tratamente cu acid hialuronic
- Mituri despre epilare
- Epilare laser vs IPL
- Acidul hialuronic
- Epilarea definitivă
- Bolile de piele
- Alergologie