Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Consult dermatologic

i.php?p=3-1.jpg

Dermatologia este ramura medicinii care se ocupa de patologia pielii, parului, unghiilor si mucoaselor (orala, genitala). Dermatologul este medicul care diagnosticheaza si trateaza aceste afectiuni. 

Dermatologul consulta pacienti de orice varsta (bebelusi, varstnici) si se ocupa de managementul complet al unei afectiuni (diagnostic, investigatii, tratament). Pregatirea unui dermatolog include studii in microbiologie, biochimie, fiziologie, endocrinologie, medicina interna, medicina estetica, microchirurgie, terapii laser. 

Cele mai frecvente afectiuni tratate de catre un dermatolog sunt:

 • Acneea si dermatita seboreica
 • Dermatite (alergice, iritative,  de staza)
 • Afectiuni autoimune (psoriasis, vitiligo, lichen plan)
 • Infectii virale, bacteriene, micotice 
 • Tumori benigne
 • Tumori maligne


La consultatia initiala de dermatologie se incepe cu un istoric medical amanuntit: alte probleme de sanatate, medicatie, dieta si o anamneza a problemei care constituie motivul vizitei. Urmeaza examinarea pielii si in functie de simptome dermatologul va crea un plan de actiune personalizat: diagnostic, tratament (medical, dermatocosmetic, chirurgical, laser), alte investigatii necesare (examene micologice, bacteriene, teste alergologice, biopsie, consultatii la alte specialitati) si stabilirea consultatiei de control. Consultatia initiala dureaza 20-30 minute. In timpul consultatiei veti primi informatii amanuntite despre: diagnostic, tratament, ingrijire acasa, modificari ale stilului de viata, daca este necesar sa faceti alte investigatii si cand/daca este necesar sa reveniti la o consultatie de control. 

Consultatia de dermatologie este necesara atunci cand apare o afectiune dermatologica, pentru prevenirea cancerului de piele (screening alunite), cand avem probleme inestetice si vrem o solutie recomandata de un expert in piele, cand vrem sa aflam cum sa ne ingrijim pielea corect pentru a avea o piele cat mai sanatoasa si frumoasa.

Cum sa va pregatiti pentru consultatia de dermatologie:

 • Faceti o lista de intrebari si ingrijorari
 • Faceti o lista cu alte afectiuni medicale, medicatie, informatii despre dieta
 • Daca e o problema mai veche: faceti istoricul altor vizite in alte clinici (diagnostic, investigatii, tratamente recomandate)
 • Faceti o lista/poze cu produsele de ingrijire pe care le folositi
 • Fara machiaj/minim de machiaj in ziua respectiva

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament