Util despre programări

Prima vizită în clinică este întotdeauna reprezentată de o consultație. În funcție de concluziile discuției cu medicul dermatolog și de specificul afecțiunii tratate sau procedurii estetice, consultația poate fi urmată de proceduri medicale în aceeași sesiune sau cu programarea unei ședințe ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune condiții de diagnostic și tratament pentru pacienții noștri, clinica Skinovate nu lucrează cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (nu asigurăm servicii compensate, pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, București 020269

Vezi harta

Consult dermatologic

i.php?p=3-1.jpg

Dermatologia este ramura medicinii care se ocupă de patologia pielii, părului, unghiilor și mucoaselor (orală, genitală). Dermatologul este medicul care diagnostichează și tratează aceste afecțiuni. 

Dermatologul consultă pacienți de orice vârstă (bebeluși, vârstnici) și se ocupă de managementul complet al unei afecțiuni (diagnostic, investigații, tratament). Pregătirea unui dermatolog include studii în microbiologie, biochimie, fiziologie, endocrinologie, medicină internă, medicină estetică, microchirurgie, terapii laser. 

Cele mai frecvente afecțiuni tratate de către un dermatolog sunt:

  • Acneea și dermatita seboreică
  • Dermatite (alergice, iritative, de stază)
  • Afecțiuni autoimune (psoriasis, vitiligo, lichen plan)
  • Infecții virale, bacteriene, micotice 
  • Tumori benigne
  • Tumori maligne


La consultația inițială de dermatologie se începe cu un istoric medical amănunțit: alte probleme de sănătate, medicație, dietă și o anamneză a problemei care constituie motivul vizitei. Urmează examinarea pielii și în funcție de simptome, dermatologul va crea un plan de acțiune personalizat: diagnostic, tratament (medical, dermatocosmetic, chirurgical, laser), alte investigații necesare (examene micologice, bacteriene, teste alergologice, biopsie, consultații la alte specialități) și stabilirea consultației de control. Consultația inițială durează 20-30 minute. În timpul consultației veți primi informații amănunțite despre: diagnostic, tratament, îngrijire acasă, modificări ale stilului de viață, dacă este necesar să faceți alte investigații și când/dacă este necesar să reveniți la o consultație de control. 

Consultația de dermatologie este necesară atunci când apare o afecțiune dermatologică, pentru prevenirea cancerului de piele (screening alunițe), când avem probleme inestetice și vrem o soluție recomandată de un expert în piele, când vrem să aflăm cum să ne îngrijim pielea corect pentru a avea o piele cât mai sănătoasă și frumoasă.

Cum să vă pregătiți pentru consultația de dermatologie:

  • Faceți o listă de întrebări și îngrijorări
  • Faceți o listă cu alte afecțiuni medicale, medicație, informații despre dietă
  • Dacă e o problemă mai veche, faceți istoricul altor vizite în alte clinici (diagnostic, investigații, tratamente recomandate)
  • Faceți o listă/poze cu produsele de îngrijire pe care le folosiți
  • Fără machiaj/minim de machiaj în ziua respectivă


Important! Pentru orice tratament și pentru orice procedură dermatologică, rezultatele pot varia de la persoană la persoană, în funcție de sex, vârstă, înălțime, greutate, precum și alte specificități anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament