Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Tratarea cicatricilor

De fiecare data cand la nivelul pielii intervine o trauma (diverse raniri, interventii chirurgicale, arsuri, acnee, varicela, etc.) procesul de vindecare va lasa in urma un semn, o cicatrice. Sunt foarte multi factori care influenteaza modul cum cicatrizeaza pielea unei persoane: adancimea si dimensiunile ranii/interventiei chirurgicale, localizare, tipul pielii, predispozitie genetica, sex, etnicitate, varsta, ingrijirea posttrauma. O cicatrizare proasta poate sa duca la cicatrici vizibile, care deranjeaza din punct de vedere estetic si functional. 

Clinica Skinovate ofera tratamente sigure si eficiente pentru imbunatatirea aspectului cicatricilor, indiferent de tipul lor: cheloidiene, hipertrofice, postchirurgicale, postarsura, postacnee.

Tratamentele sunt foarte variate si se recomanda personalizat in functie de tipul cicatricii, cauza ei. Cele mai utilizate sunt infiltratiile, microneedlingul si laserul CO2 fractionat. 

Infiltratiile presupun injectarea in cicatrice a unei solutii cortizonice care duce la oprirea cresterii cicatricii, scaderea volumului ei, decolorarea cicatricii si disparitia simptomelor asociate (prurit, durere). Se foloseste frecvent inaintea celorlalte metode de tratament pentru a reduce volumul cicatricilor si pentru a creste eficienta celorlalte tratamente.

i.php?p=7-3.jpg


Microneedling-ul este tratament de dermatologie estetica prin care se induce la nivelul pielii formarea de colagen folosind un aparat cu ace care produce microintepaturi superficiale multiple. Procedura mai este numita si “terapie percutana de inducere a formarii colagenului”.

Principiul terapeutic este acela de a crea o injurie a pielii controlată în acest fel stimuland organismul sa formeze straturi noi de elastină şi colagen, precum şi de noi capilare de sânge pentru a îmbunătăţi aprovizionarea cu sânge a zonei tratate, astfel ajutand pielea sa se regenereze si sa se remodeleze. În plus faţă de efectul de inducţie a colagenului, canalele verticale produse de micro-ace permit in timpul procedurii absorbţia mai eficientă a unor substanţelor active prin piele care potenteaza efectul de regenerare si remodelare.

In clinica noastra este utilizat cel mai modern aparat de miconeedling disponibil la acest moment - Dermapen 4. 

i.php?p=google-1200x628(1).jpg


Laserul CO2 fractionat este un tratament revolutionar, unda laser se emite sub forma unor pixeli de energie fini. Aceasta energie pixelata aplicata tesuturilor produce microinjurii sub forma de "coloane" perpendiculare pe straturile pielii care induc la nivelul pielii sinteza crescuta de colagen si elastina si stimuleaza procesele de regenerare si remodelare. Efectul este inlocuirea tesutului cicatricial cu piele normala ceea ce duce ameliorarea pana la disparitie a cicatricilor.

In clinica noastra, aparatul laser utilizat pentru blefaroplastie este ALMA Pixel CO2, o platforma laser complexa, a carei descriere poate fi gasita in aceasta sectiune din site-ul nostru.

i.php?p=Header(2).jpg

Află mai mult despre eliminarea sau ameliorarea cicatricilor cheloide, post operatorii sau din arsuri, şi fă-ţi o programare la clinica Skinovate, unde avem medicii specializati si aparatura de top pentru tratamentul cicatricilor.

Cum decurge procedura de tratare a cicatricilor?


Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și o evaluare a problemelor pe care le doriți tratate, pentru a ne asigura că tratamentul de infiltrații cicatrice cheloidiană este cel optim pentru dumneavoastră. Prima consultație este și o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

În timpul consultației, medicul urmărește:

 • Stabilirea problemelor pielii și a ceea ce vă doriți
 • Verificarea eventualelor contraindicații și a problemelor de sănătate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: Procedura

Tratamentul presupune injectarea multiplă de cantități mici de soluție cu cortizon, cu ajutorul unui ac fin, la nivelul zonei tratate.

Deoarece injectarea poate fi însoțită de disconfort, cu 20 minute înainte de procedura de infiltrații se aplică o cremă anestezică, se șterge zona cu antiseptic, se folosesc ace fine pentru injectare, se aplică gheață pentru a se evita apariția vanatailor sau  umflarea zonei.

 • Tratamentul se efectuează într-un mediu calm și plăcut
 • Procedura e rapidă, ședința durează aproximativ 30 de minute
 • Disconfort absent/minim în timpul procedurii


Pasul 3: După tratament

După procedura de infiltrație pentru cicatrice, pot exista mici puncte de injectare, zone de umflare localizate superficial, care însă se resorb în 24-48 ore.

Rezultatele încep să fie vizibile după 4 săptămâni, continuând să se îmbunătățească până la 3 luni. Uneori pot fi necesare mai multe ședințe de tratament pentru a ajunge la rezultatele dorite. Ședințele se fac la interval de 4 săptămâni.

 • Recuperare rapidă
 • Fără reacții adverse locale sau sistemice
 • Rezultatele apar repede și se mențin definitiv sau perioade foarte lungi de timp

 

De ce Skinovate pentru tratarea cicatricilor?

 • Creăm un plan personalizat în funcție de problemele tratate
 • Acordăm o atenție deosebită ca procedura să fie cât mai lipsită de disconfort
 • Folosim cele mai eficiente și sigure soluții pentru infiltrații

Întrebări frecvente despre procedura de tratare a cicatricilor

Tratamentul doare?

Se aplică o cremă anestezică și gheață cu 20 minute înainte de procedură, pentru a nu simți disconfort sau durere.

Cine efectuează tratamentul?

Tratamentele injectabile sunt proceduri medicale și pot fi efectuate doar de către medici dermatologi sau plasticieni specializați în estetică.

Care sunt recomandările înainte de tratament?

Nu consumați alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen) înainte de tratament. Informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați: procedura nu poate fi efectuată în timpul unui tratament cu antibiotice sau anticoagulante.

Care sunt recomandările post-procedură?

Timp de 48 de ore, evitați consumul de alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen), precum și efortul fizic prelungit. 


Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament