Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Eliminarea vergeturilor cu laser

i.php?p=7-2.jpg

Ce insemna tratamentul vergeturilor?


Vergeturile sunt extrem de frecvente si apar atunci cand pielea este intinsa brusc datorita unui puseu de crestere (de obicei la pubertate), variatii mari ale greutatii sau volumului muscular sau in sarcina. Intinderea brusca duce la rupturi ale fibrelor de colagen de la nivelul dermului si inlocuirea fibrelor de colagen cu tesut fibros, cicatricial. Sunt intalnite mai frecvent pe abdomen, coapse, fese, brate si piept. Apar ca niste linii cicatriciale, la inceput de culoare roz/rosii/vinetii, care devin cu trecerea timpului alb-sidefii.

Aspectul vergeturilor poate fi imbunatatit foarte mult chiar pana la disparitia lor completa prin diverse metode de tratament. Cele mai folosite sunt microneedlingul si laserul CO2 fractionat.

Microneedling-ul este tratament de dermatologie estetica prin care se induce la nivelul pielii formarea de colagen folosind un aparat cu ace care produce microintepaturi superficiale multiple. Procedura mai este numita si “terapie percutana de inducere a formarii colagenului”.

Principiul terapeutic este acela de a crea o injurie a pielii controlată în acest fel stimuland organismul sa formeze straturi noi de elastină şi colagen, precum şi de noi capilare de sânge pentru a îmbunătăţi aprovizionarea cu sânge a zonei tratate, astfel ajutand pielea sa se regenereze si sa se remodeleze. În plus faţă de efectul de inducţie a colagenului, canalele verticale produse de micro-ace permit in timpul procedurii absorbţia mai eficientă a unor substanţelor active prin piele care potenteaza efectul de regenerare si remodelare.

In clinica noastra este utilizat cel mai modern aparat de miconeedling disponibil la acest moment - Dermapen 4. 

i.php?p=google-1200x628(1).jpg


Laserul CO2 fractionat este un tratament revolutionar, unda laser se emite sub forma unor pixeli de energie fini. Aceasta energie pixelata aplicata tesuturilor produce microinjurii sub forma de "coloane" perpendiculare pe straturile pielii care induc la nivelul pielii sinteza crescuta de colagen si elastina si stimuleaza procesele de regenerare si remodelare. Efectul este inlocuirea tesutului cicatricial specific vergeturilor cu piele normala ceea ce duce ameliorarea pana la disparitie a vergeturilor.

In clinica noastra, aparatul laser utilizat pentru blefaroplastie este ALMA Pixel CO2, o platforma laser complexa, a carei descriere poate fi gasita in aceasta sectiune din site-ul nostru.

i.php?p=Header(2).jpg

Află mai mult despre eliminarea sau ameliorarea vergeturilor şi fă-ţi o programare la clinica Skinovate, unde avem medicii specializati si aparatura de top pentru tratamente de estetica medicala de corectie.

Cum decurge procedura de eliminare a vergeturilor cu laser?


Pasul 1 - Consultatia

Skinovate pune pe primul loc sanatatea si siguranta pacientilor. In timpul consultatiei initiale, vom face un istoric medical amanuntit si o evaluarea a problemelor pe care le doriti tratate pentru a stabili care este tratamentul optim pentru dumneavoastra. Prima consultatie este o ocazie excelenta pentru a pune intrebari legate de procedura. 

 • Stabilirea problemelor pielii si ce va doriti
 • Verificarea eventualelor contraindicatii si probleme de sanatate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2 - In timpul tratamentului

Inaintea procedurii de microneedling sau laser CO2 fractionat pentru tratamentul vergeturilor se aplica crema anestezica timp de 30 minute pe zona tratata pentru  a reduce discomfortul. Se efectueaza procedura aleasa conform protocolul stabilit. La sfarsit se aplica o crema calmanta, cicatrizanta.

 1. Tratamentul se efectueaza intr-un mediu calm si placut
 2. Tratament personalizat in functie de problemele tratate
 3. Discomfort absent/minim in timpul procedurii


Pasul 3- Dupa tratament

Dupa tratamentul vergeturilor este necesara o perioada de recuperare in care pielea va fi rosie, umflata, cu cojite/scuame.  In functie de intensitatea tratamentului perioada de recuperare poate sa varieze intre 5-10 zile. Efectele procedurii se vad dupa 3-4 saptamani si continua sa se imbunatateasca pana la 6-12 saptamani.

Desi rezultatele apar de la prima sedinta se recomanda de obicei pentru rezultate cat mai vizibile, 2-4 sedinte la interval de 4 saptamani. Efectele tratamentului sunt permanente. Protocolul de tratament se stabileste personalizat in functie de nevoile pacientului. Veti primi recomandari pentru ingrijirea acasa astfel incat recuperarea sa fie cat mai rapida si rezultate cat mai bune.

 • Recuperare rapida
 • Rezultate dupa prima sedinta dupa 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului
 • Rezultate permanente 


De ce Skinovate pentru tratamentul vergeturilor?


 • Cream un plan personalizat in functie de problemele tratate
 • Tratamentul il efectuam cu cea mai noua si performanta tehnologie de microneedling si laser CO2 fractionat disponibila, cu un profil de siguranta excelent si aleasa pe baza a 6 ani de experienta cu tipul asta de tratament
 • Acordam atentie deosebita ca procedura sa fie cat mai lipsita de discomfort 
 • Ne asiguram ca atat imediat dupa procedura cat si pentru ingrijirea acasa sa dispuneti de recomandari pentru o recuperare cat mai rapida si rezultate cat mai bune


Intrebari frecvente despre tratamentul vergeturilor:

De cate sedinte voi avea nevoie?


De obicei sunt necesare 2-4 sedinte la interval de 4 saptamani pentru rezultate optime, in timpul consultatiei initiale cu medicul dermatolog acesta va stabili in functie de problema tratata si severitatea ei protocolul de tratament.

Care sunt recomandarile preprocedura in cazul eliminarii vergeturilor cu laser?

Este contraindicata expunerea la soare.

Care sunt recomandarile postprocedura in cazul eliminarii vergeturilor cu laser?

Folositi protocolul recomandat de medicul dermatolog: creme reparatorii/cicatrizante, creme cu SPF 50. Nu va expuneti la UV timp de 10-14 zile. 

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament