Util despre programări
Prima vizită în clinică este întotdeauna reprezentată de o consultație. În funcție de concluziile discuției cu medicul dermatolog și de specificul afecțiunii tratate sau procedurii estetice, consultația poate fi urmată de proceduri medicale în aceeași sesiune sau cu programarea unei ședințe ulterioare.
Pentru a putea asigura cele mai bune condiții de diagnostic și tratament pentru pacienții noștri, clinica Skinovate nu lucrează cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (nu asigurăm servicii compensate, pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie)
Programări
031.005.0022 | |
Amplasare
Str. Georges Bizet nr. 10 | |
Vezi harta |
Te confrunți cu probleme dermatologice, cum ar fi semne nedorite sau leziuni complexe ale pielii (papiloame, condiloame, veruci, fibroame, angioame, cheratoze seboreice, nevi, chisturi epidermice, melanom, carcinoame etc)? Echipa noastră de experți este aici pentru a-ți oferi soluția potrivită.
Ablația sau excizia laser reprezintă îndepărtarea de pe piele a diverselor formațiuni benigne cu ajutorul laserului CO2. Laserul CO2 emite un fascicul laser care vaporizează celulele care compun formațiunea pe care dorim să o îndepărtăm. Ablația laser înseamnă o îndepărtare precisă și sigură, fără injuria termică a țesuturilor din jur, ceea ce presupune o perioadă de vindecare mai rapidă și rezultate estetice mai bune.
Ablația laser se folosește pentru îndepărtarea de:
- Papiloame, condiloame, veruci, leziuni de molluscum contagiosum (leziuni virale cutanate)
- Nevi epidermici, dermici, papilomatosi, fibroame
- Angioame, angiokeratoame, angiofibroame
- Cheratoze seboreice, cheratoze actinice, xantelasme, adenoame sebacee
În clinica noastră, aparatul laser utilizat pentru excizia chirurgicală este ALMA Pixel CO2, o platformă laser complexă, a cărei descriere poate fi găsită în această secțiune din site-ul nostru.
Dacă ai suspiciunea că anumite excrescențe ale pielii tale ar trebui investigate dermatologic, fă-ți o programare la clinica Skinovate, unde avem medici specializați și aparatură de top pentru investigarea și excizia leziunilor dermice.
Cum se efectuează procedura de excizie cu laser a excrescențelor?
Pasul 1: Consultația
Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și vom avea o discuție amplă despre obiectivele dumneavoastră, pentru a stabili modalitatea cea mai bună de a ajunge la rezultatele dorite. Prima consultație este o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.
- Discuție amănunțită despre obiectivele dumneavoastră
- Verificarea eventualelor contraindicații și probleme de sănătate
- Efectuarea dermatoscopiei digitale pentru un diagnostic de certitudine
Pasul 2: În timpul tratamentului
Înainte de a începe procedura se aplică o cremă anestezică sau se efectuează anestezie injectabilă, pentru a ne asigura că disconfortul injectării este absent/minim. Se efectuează ablația laser. Opțional, se poate prelua fragmentul cutanat îndepărtat pentru efectuarea biopsiei. Se aplică o cremă cicatrizantă, antiseptică. De obicei nu este necesară pansarea zonei post-procedură.
- Mediu calm și confortabil
- Disconfort absent/minim
- Procedura durează 30-60 de minute, în funcție de numărul de leziuni care trebuie îndepărtate și de metoda de anestezie
Pasul 3: După tratament
Imediat după tratament vă puteți întoarce la activitățile zilnice. Cicatrizarea durează între 5 și 14 zile, în funcție de zona și dimensiunile leziunii îndepărtate. Veți primi recomandări pentru a avea o cicatrizare cât mai rapidă și cât mai estetică.
- Nu necesită întreruperea activităților zilnice
- Nu rămân cicatrici/semne inestetice pe termen lung după acest tip de procedură
De ce Skinovate pentru excizia cu laser a excrescențelor?
- Procedura va fi efectuată de un medic dermatolog cu experiență, care are abilitatea de îmbina expertiza științifică cu nevoile și așteptările fiecărui pacient
- Folosim cel mai performant laser CO2 disponibil: CO2 RE Candela
- Ne asigurăm că disconfortul procedurii este absent/minim (aplicăm cremă anestezică, anestezie injectabilă)
Întrebări frecvente despre excizia cu laser:
Procedura de ablație laser doare?
Nu doare, deoarece se efectuează anestezie înainte de începerea procedurii (cremă anestezică, anestezie injectabilă).
Care sunt recomandările pre-procedură în cazul exciziei cu laser?
Nu consumați alcool, AINS (paracetamol, ibuprofen) înainte de tratament. Informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați: procedura nu poate fi efectuată în timpul unui tratament cu antibiotice sau anticoagulante. Se evită expunerea la UV (soare, solar) cu 10-14 zile înainte de efectuarea procedurii.
Care sunt recomandările post-procedură în cazul exciziei cu laser?
Evitați consumul de alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen). Timp de 7-10 zile, până la căderea crustelor de vindecare, se evită piscina, sauna, activitățile la care se transpiră excesiv. Se aplică zilnic tratamentul cicatrizant recomandat de medicul dermatolog. Se evită expunerea la soare sau se folosesc creme cu SPF 50.
Important! Pentru orice tratament și pentru orice procedură dermatologică, rezultatele pot varia de la persoană la persoană, în funcție de sex, vârstă, înălțime, greutate, precum și alte specificități anatomo-fiziologice.