Util despre programări
Prima vizită în clinică este întotdeauna reprezentată de o consultație. În funcție de concluziile discuției cu medicul dermatolog și de specificul afecțiunii tratate sau procedurii estetice, consultația poate fi urmată de proceduri medicale în aceeași sesiune sau cu programarea unei ședințe ulterioare.
Pentru a putea asigura cele mai bune condiții de diagnostic și tratament pentru pacienții noștri, clinica Skinovate nu lucrează cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (nu asigurăm servicii compensate, pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie)
Programări
031.005.0022 | |
Amplasare
Str. Georges Bizet nr. 10 | |
Vezi harta |
Sănătatea unghiilor și a părului tău poate influența în mod semnificativ felul în care te simți. La Skinovate, suntem dedicați oferirii de soluții eficiente pentru diversele afecțiuni ale unghiilor și părului. Cu o echipă de dermatologi cu experiență și o gamă largă de opțiuni de tratament, te ajutăm să combați problemele legate de unghii și păr și să îți redobândești încrederea în propria persoană. Programează-te descoperă cum te putem ajuta.
Onicomicoza
Onicomicoza este cea mai frecventă afecțiune a unghiilor (se estimează că 20% dintre adulții cu vârsta de peste 35 ani au onicomicoză și că peste 50% din afecțiunile unghiilor sunt onicomicoze) și este cauzată de infectarea fungică a unghiilor. Apare aproape exclusiv la adulți și este foarte variabilă ca prezentare clinică.
Poate afecta unghiile de la mâini și picioare, dar mai frecvent apare la unghiile de la picioare din cauza mai multor factori: ritmul mai lent de creștere, mediul închis și umed din încălțăminte, micoza pielii piciorului, mersul în zone aglomerate, umede (piscine, sala de sport) fără încălțăminte de protecție. În majoritatea cazurilor, onicomicoza apare la persoanele ale căror mâini sunt expuse la apă pe perioade lungi de timp (personalul din bucătăriile restaurantelor sau persoane care fac curățenie profesională).
Unghiile afectate de onicomicoză sunt îngroșate, galben-albicioase, se pot sfărâma, pot prezenta un depozit subunghial.
Diagnosticul se face în urma examinării de către medic și este confirmat prin teste de laborator.
Tratamentul cu antimicotice se poate face local (diverse soluții, special concepute, care se aplică pe unghii) sau pe cale generală. Metoda de tratament se alege în funcție de aspectul clinic, de vechimea problemei, de rezultatele investigațiilor micologice, de alte probleme de sănătate ale pacientului.
Foarte importantă pentru prevenirea recidivelor este controlarea factorilor care cresc riscul de a face o onicomicoză: modul de îngrjire a unghiilor, circulație deficitară a picioarelor, diabet, traumatizarea unghiilor (sport, încălțăminte incomodă, grădinărit), încălțămintea ocluzivă, hipertranspirația mâinilor și a picioarelor, activități care presupun contact prelungit cu apă sau detergenți, infecții micotice ale pielii din jur.
Alopecia androgenetică
Alopecia reprezintă căderea exagerată a părului, care duce la rărirea podoabei capilare, popular numită „chelire”.
Apare frecvent la bărbați, unde este caracterizată prin calviție progresivă din zona frontală (fruntea ascensionează) și temporală către creștetul capului și calviție la nivelul vertexului (vârfului capului). La femei este rară și apare ca o rărire difuză a firelor de păr la nivelul zonei medii frontale.
Alopecia androgenetică este cauzată de o predispoziție genetică care determină o sensibilitate crescută a firelor de păr din anumite zone ale scalpului la efectele unui hormon numit DxHxT. Acesta este responsabil de scurtarea fazelor de creștere ale părului, de la 3-6 ani la câteva săptămâni sau luni. Rezultatul e o atrofiere a rădăcinii firelor de păr, care produc fire de păr mai fine și din ce în ce mai puține.
Sunt mai multe gene implicate care rezultă în variații ale vârstei de apariție, ale severității și ale tiparului. Genele pot fi moștenite atât de la tată, cât și de la mamă.
Alopecia androgenetică la bărbați este foarte întâlnită. 50% dintre bărbații cu vârsta de peste 50 ani au un grad de pierdere al părului, iar procentajul crește la 80 % după vârsta de 70 ani.
Clasificarea Norwood a gradelor de alopecie:
Alopecia androgenetică are un impact negativ psihologic foarte puternic. E asociată cu depresie, încredere în sine scăzută, sentiment de lipsă de atractivitate, mai ales în societatea actuală care pune un accent crescut pe un aspect atractiv și tânăr.
Tratamentul alopeciei androgenetice:
Sunt multe tratamente disponibile, și cu rezultate foarte bune, când tratamentul începe în stadiile inițiale.
- Tratament local cu diverse soluții și șampoane
- Tratament sistemic cu inhibitori
- Tratament chirurgical (implant de par)
- Tratamente de dermatologie estetică
Mezoterapia scalpului
Mezoterapia scalpului este o procedură de dermatologie estetică non-chirurgicală, minim invazivă, care constă în microinjectarea superficială a unor amestecuri de substanțe medicamentoase și substanțe naturale (vitamine, minerale, aminoacizi, proteine, enzime) la nivelul dermului, unde sunt foliculii piloși (rădăcina firelor de păr).
Tratamentul pentru căderea părului acționează prin oprirea căderii părului, regenerarea foliculilor pierduți, îmbunătățirea grosimii și a vitalității firelor de păr, asigurarea nutriției optime firelor de păr și creșterea microvascularizației scalpului. În același timp, tratamentul hidratează și reduce inflamația de la nivelul scalpului, ceea ce duce la îmbunătățirea dermatitei seboreice, a problemelor de mătreață, scalp sensibil și uscat. Pentru că livrează componentele optime exact unde este necesar (lângă rădăcina firului de par), este mult mai eficientă decât orice tratament local sau sistemic pentru căderea părului.
Important! Pentru orice tratament și pentru orice procedură dermatologică, rezultatele pot varia de la persoană la persoană, în funcție de sex, vârstă, înălțime, greutate, precum și alte specificități anatomo-fiziologice.