Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Corectarea hipertrofiei de mușchi maseter cu toxină botulinică

i.php?p=5-8(1).jpg

Hipertrofia mușchilor maseteri apare clinic ca niște umflaturi moi la nivelul unghiului mandibulei, fără o cauză aparentă. Poate să deranjeze deoarece poate fi asociată cu bruxism sau cu dureri, dar mai frecvent deranjează din considerente estetice. Când hipertrofia mușchilor maseteri este voluminoasă, pacientele li se adresează medicilor esteticieni pentru reducerea volumului, prin care implicit se obține o față mai ovală, mai lungă.

Cum se face corectarea hipertrofiei mușchilor maseteri cu toxină botulinică?

 Reducerea volumului mușchilor maseteri și a disconfortului asociat (bruxism, durere) poate fi obținută prin injectarea de toxină botulinică. Toxina botulinica are ca efect relaxarea mușchiului, pierderea volumului și a tonusului muscular și, în timp, chiar atrofia parțială. 

Care sunt indicațiile tratamentului mușchilor maseteri cu toxină botulinică?

 • Hipertrofie mușchi maseter
 • Bruxism
 • Disfuncție de articulație temporo-mandibulară


Cum decurge procedura de face slimming?


Pasul 1: Consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și o evaluare a problemelor pe care le doriți tratate, pentru a ne asigura că toxina botolinică este tratamentul optim pentru dumneavoastră. Prima consultație este și o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

În timpul consultației, medicul urmărește:

 • Stabilirea problemelor pielii și a ceea ce vă doriți
 • Verificarea eventualelor contraindicații și a problemelor de sănătate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: În timpul tratamentului

Procedura durează câteva minute, timp în care se injectează cantități mici de soluție, cu ace fine, în mușchii maseteri. Pentru a reduce disconfortul injectării, cu 20-30 minute înainte de procedură se aplică o cremă anestezică.

 • Mediu calm, relaxant
 • Procedura este rapidă, durează 30 minute
 • Procedură fără disconfort/cu disconfort minim

Pasul 3: După tratament

După injectare pot să apară puncte roșii, mici cruste sero-hematice, mici echimoze care dispar în 2-3 zile. După acest interval ne putem întoarce la activitățile zilnice și serviciu. De obicei se recomandă să se evite așezarea în poziție culcată timp de 4 ore, efortul fizic intens și saună, masajul zonei, administrarea de AINS (paracetamol, ibuprofen).

Efectul procedurii nu este imediat – bruxismul și durerea se ameliorează după 3-7 zile, iar reducerea volumului și efectul de sculptare a fetei începe să apară după 4 săptămâni și continuă să se instaleze până la 12 săptămâni. Efectul procedurii durează 6-8 luni, după care este necesară repetarea. În timp, la acele persoane care fac tratamentul consecvent, efectele sunt mai îndelungate, pentru că mușchii sunt obișnuiți să fie relaxați.

 • Fără perioada de recuperare
 • Fără disconfort
 • Rezultate naturale, aspect mai feminin obținut cu minimum de efort


De ce Skinovate pentru face slimming?

 • Analizăm cu atenție anatomia fetei și obiectivele pentru a crea rezultate cât mai naturale
 • Folosim diverse tipuri de toxină botulinică pentru a ajunge la cele mai bune și durabile rezultate

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament