Util despre programari

Prima vizita in clinica este intotdeauna reprezentata de o consultatie. In functie de concluziile discutiei cu medicul dermatolog si de specificul afectiunii tratate sau procedurii estetice, consultatia poate fi urmata de proceduri medicale in aceeasi sesiune sau cu programarea unei sedinte ulterioare.

Pentru a putea asigura cele mai bune conditii de diagnostic si tratament pentru pacientii nostri, clinica Skinovate nu lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (nu asiguram servicii compensate, pe baza de bilet de trimitere de la medical de familie)

Amplasare

p4.png

Str. Georges Bizet nr. 10
Sector 2, Bucuresti 020269

Vezi harta

Tratamentul de rejuvenare facială plasmatic

Tratamentul de rejuvenare facială PxRxP este unul din cele mai naturale, sigure și eficiente tratamente de reîntinerire din dermatologia estetică în acest moment. Este cunoscut și ca Terapia vampir și poate fi folosit singur sau în combinație cu alte tratamente de rejuvenare (microneedling, lasere, fillere pe bază de acid hialuronic etc).

i.php?p=PRP_poza2.png

Acest tratament se bazează pe capacitatea naturală de vindecare pe care o au trombocitele din sângele propriu. Într-o eprubetă sterilă, vidată, se recoltează o cantitate foarte mică din sângele pacientului și se centrifughează timp de 5 minute. În acest fel se obține o plasmă concentrată în trombocite (celule numite și plachete, de unde și denumirea de PxRx= Platelet Rich Plasma) care se injectează în zona vizată. Odată injectate, aceste plachete eliberează factori naturali de regenerare.  

Tratamentul PxRxde regenerare a pielii funcționează deoarece folosim propriile plachete din sânge, adică acele celule responsabile de procesele de regenerare și reparare de la nivelul pielii. 

Plasma îmbogățită cu plachete, care se obține din sângele pacientului tratat, este foarte bogată în factori de creștere și celule stem care contribuie la regenerarea și remodelarea pielii, prin creșterea producției de colagen și elastină din piele. 

În urma tratamentului, pielea este întinerită: devine mai fermă, mai fină, mai luminoasă. Se reduc liniile fine și ridurile, se ameliorează anomaliile de pigmentare și roșeața (melasma, rozacee, acnee).

Care sunt indicațiile tratamentului de reîntinerire PxRxP?

 • Piele îmbătrânita, lipsită de elasticitate
 • Linii și riduri fine
 • Riduri și laxitate a pleoapelor și a zonei perioculare
 • Riduri și laxitate la gât și decolteu
 • Fotoîmbătrânire și tulburări de pigmentare (față, gât, decolteu, mâini)
 • Acnee și cicatrici postacnee
 • Rozacee


Cum decurge procedura de rejuvenăre facială cu PxRxP?


Pasul 1: consultația

Skinovate pune pe primul loc sănătatea și siguranța pacienților. În timpul consultației inițiale, vom face un istoric medical amănunțit și o evaluare a problemelor pe care le doriți tratate, pentru a ne asigura că tratamentul de rejuvenare facială PxRxP este tratamentul optim pentru dumneavoastră. Prima consultație este și o ocazie excelentă pentru a pune întrebări legate de procedură.

În timpul consultatiei, medicul urmărește:

 • Stabilirea problemelor pielii și a ceea ce va doriți
 • Verificarea eventualelor contraindicații și a problemelor de sănătate
 • Stabilirea planului de tratament personalizat


Pasul 2: în timpul procedurii

Se recoltează o cantitate mică de sânge de la pacient. Tuburile care conțin sângele se plasează într-o centrifugă cu ajutorul căreia se separă diversele fracțiuni ale sângelui și se concentrează plachetele în plasmă. Se extrage plasmă îmbogățită în plachete. Plasma poate fi injectată sau aplicată pe piele în timpul tratamentului.

Tratamentul se efectuează după aplicarea unei creme anestezice timp de 20-30 de minute. Se injectează cantități mici de plasmă uniform, la nivelul zonei tratate. 

Pentru rezultate mai bune, tratamentul de reîntinerire poate fi folosit concomitent/în combinație cu alte proceduri de dermatologie estetică (microneedling, laser etc). 

La sfârșitul procedurii, se aplică gheață sau tratamente care reduc roșeața și umflarea, urmate de o mască hidratantă și calmantă.

Pentru început, se recomandă efectuarea a 3-4 ședințe la interval de 4 săptămâni, urmate de ședințe de întreținere o dată la 4-6 luni.

 • Mediu calm, relaxant
 • Procedura este rapidă, durează 60 minute
 • Procedura este efectuată de un medic dermatolog


Pasul 3: după procedură

La 2-3 zile după tratament, pielea poate fi ușor roșie, umflată, iar la sediul injectărilor pot să apară mici echimoze sau cruste serohematice. Medicul vă va recomanda ce e necesar să folosiți acasă pentru o recuperare cât mai rapidă și pentru a obține rezultate cât mai bune.

Rezultatele  se observă după 3-4 săptămâni și continuă să se îmbunătățească și după 6-12 săptămâni de la efectuarea tratamentului

După procedura, pielea are un aspect mai sănătos, mai tânăr, pentru că se îmbogățesc textura și tonusul, sunt mai puține riduri și linii fine, se îmbunătățește aspectul cicatricilor, se ameliorează roșeața și problemele de pigmentare.

Beneficiile rejuvenării faciale cu PxRxP


 • E o procedură sigură, care necesită o perioada minimă de recuperare
 • Este un tratament 100% natural, fără substanțe sintetice
 • Este eficientă și oferă rezultate de lungă durată
 • Activează procesele proprii de regenerare și rejuvenare folosind propriile celule
 • Se potrivește tuturor tipurilor de piele
 • Tratează mai multe probleme ale pielii în aceeași sesiune de tratament

De ce Skinovate pentru tratamentul de rejuvenare facială plasmatic?

 • Folosim una dintre tehnologiile de top din punct de vedere performanta, care obține o concentrare mai mare a plasmocitelor în plasmă
 • Acordăm o atenție deosebită ca procedura să fie cât mai lipsită de disconfort
 • Ne asigurăm că atât imediat după procedură, cât și pentru îngrijirea acasă, primiți recomandările necesare pentru o recuperare cât mai rapidă și pentru rezultate cât mai bune

Întrebări frecvente despre terapia PxRxP:

Ce zone pot fi tratate cu terapia PxRxP?

Pot fi tratate zona feței, zona perioculară și a pleoapelor, gâtul, decolteul, fața dorsală a mâinilor. Se pot trata în aceeași sesiune 2-3 zone.

Câte tratamente PxRxP sunt necesare?

Numărul tratamentelor prin care se obțin rezultate foarte bune poate să varieze. În medie, se recomandă 3-4 tratamente efectuate la interval de 4 săptămâni, cu 1-3 ședințe de întreținere pe an.

Rezultatele tratamentului se văd imediat?

Rezultatele apar după 3-4 săptămâni și continuă să se îmbunătățească până la 6-12 săptămâni.

Cât durează rezultatele?

După primele sesiuni de tratament PxRxP, rezultatele se mențin în medie 1 an. Repetarea tratamentului pentru menținerea rezultatelor variază în funcție de gradul de îmbătrânire a pielii și de problemele care se tratează.

Tratamentul PxRxP doare?

Înainte de începerea tratamentului se aplică gheață și cremă anestezică, pentru a reduce disconfortul cât mai mult. În timpul tratamentului, injectarea poate duce la senzații de înțepătură, presiune, disconfort, care însă dispar imediat. Tratamentul este rapid și foarte bine tolerat.

Cât durează tratamentul PxRxP?

În medie, tratamentul durează 45-60 minute, în funcție de cât de întinsă este zona tratată. Durata include și recoltarea sângelui, și timpul petrecut cu crema anestezică înainte de efectuarea tratamentului.

Cât de repede mă pot întoarce la activitățile zilnice?

Ne putem întoarce la activitățile zilnice imediat după procedură, iar la serviciu/activități sociale de a două zi.

Tratamentul PxRxP poate fi folosit în combinație cu alte tratamente?

Pentru a obține rezultate cât mai bune, se folosesc și alte proceduri de dermatologie estetică: fillere pe bază de acid hialuronic, microneedling, lasere. Medicul dermatolog vă face un plan de tratament personalizat pentru a obține rezultate cât mai bune.

Important! Pentru orice tratament si pentru orice procedura dermatologica, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de sex, varsta, inaltime, greutate, precum si alte specificitati anatomo-fiziologice.

Studii de caz

Inainte si dupa tratament